Att tänka på innan köp av valp...

Ett valp/ hundköp ska vara noga planerat och genomtänkt för att både valpköpare och valp ska få de bästa förutsättningar tillsammans i livet. Man bör känna till rasen och dens egenskaper och också tycka om dom. Man köper inte chow chow bara för att de är gulliga- det får man med på köpet. Det föds inte många chowvalpar och valpar är ofta redan sålda när de är födda, så därför om man är intresserad så ska man kontakta uppfödare i god tid innan valpköp. Desto mer krav man har på färg, hårlag och kön desto svårare kan det vara att få en valp, då detta inte är något man som uppfödare kan bestämma på förhand och de allra flesta väljer valp efter andra kriterier. 

Planerade parningar 2017

När du hämtar din valp från Commitment's kennel är den...

► Registrerad i SKK
► Chipmärkt
► Veterinärbesiktad tidigast 7 dagar före leverans
► Vaccinerad
► Avmaskad
► Dolda fel försäkrad 3 år i Folksam

Dessutom får du med dig...

► Råd och information
► Valpmat + lite annat smått och gott
► Vi bjuder våra valpköpare på 1 års medlemskap i
rasklubben Chow Chow Ringen.
OBS! Gäller ej de som redan är medlemmar.
► Vi hjälper våra valpköpare att försäkra in sin valp i Folksam direkt vid leverans.
► Vi hjälper våra valpköpare att registrera sin valp i Jordbruksverkets Hundregister. Det är lag på detta och hundägare är själva ansvariga för det.

2017-07-10: Vi kommer att lägga på en summa på valppriset från och med september-2017, som alla valpköpare får igen när man röntgar sin chow chow mellan 12-15 månaders ålder. Röntgar man inte eller inom överenskommen tid, förlorar man dessa pengar. Varför kanske många tänker, men vi måste få bättre röntgenstatus på den här rasen om den i framtiden skall överleva. De flesta vill köpa en hund av friska och röntgade föräldrar och om man som valpköpare inte röntgar avkommorna så vet inte jag som uppfödare om det blev "rätt", om den tiken/ hanen är bra att ha i avel osv och ni vet inte hur er hund mår i lederna.Vi hoppas och tror att de allra flesta valpköpare tycker att detta är helt OK och förstår att det faktiskt är för rasen som vi gör det här. Det är inget jag som uppfödare tjänar extra pengar på, men något måste göras för att få alla att förstå hur viktigt det är. Commitment's kennel vill  få många fler att röntga sina chowar och vi strävar efter att till slut få alla avkommor röntgade från oss. Många lovar, men gör det inte tyvärr. Tillsammans kan vi få en friskare ras. Skulle det finnas någon anledning, att tex hunden har andra sjukdomar eller avlider innan uppfylld röntgenålder så betalas självklart pengarna tillbaka, men det efter att man haft en dialog med mig och att det finns fastställd diagnos av veterinär. Känner man att man som valpspekulant inte litar på mig som uppfödare så kanske man ska se sig om efter en annan uppfödare. Vi vill väl och vi brinner för rasen och dens överlevnad och det här blir ett sätt att verkligen testa och se om det blir bättre med röntgen. Vi hoppas på förståelse från alla och att åtminstone de allra flesta stöttar oss i det här beslutet. Överenskommelsen om röntgen kommer att följa med SKK'S köpekontrakt som bilaga.
Valppriset varierar från kull till kull beroende på vad man man har för omkostnader vid parningarna osv.
// Anna-Lena

Valpar

Karma & Willi har fått 5 valpar den 17/10-2017!
Alla valparna är sålda!

Karma & Willi Karma & Willi

Nellwood's Nice Surprice aka Karma
Svart, korthårig tik
HD:A - ED:0

 NOUCh SEUCh SE VV-16
Eliksiirin Willi Wiikinki aka Willi
Röd, långhårig hane
HD:A - ED:0

Följ valparna 8 första veckor här:
18/11: Karma & Willi valparna snart 5 veckor gamla >>>
12/11: Karma & Willi valparna snart 4 veckor gamla >>>
5/11: Karma & Willi valparna 19 dagar gamla >>>
25/10: Karma & Willi valparna 8 dagar gamla. >>>
18/10: Valparna nyfödda >>>
18/10: Karma födde 6 valpar tisdagen den 17/10, tyvärr var en dödfödd så 5 lever och mår bra hittills. Det blev 2 svarta tikar, 1 röd hane, 2 svarta hanar. Hårlag är ännu okänt. Inavelsgraden är 0,6%. Ni kan se stamtavlan för valparna i länken nedan.

Ella & Jack har fått 5 valpar den 5/11-2017!
Alla valpar är sålda!

Commitment's Donna Karan aka Ella
Röd, långhårig tik
HD: A - ED:1 (FCI)


C.I.B. & NORD UCH, FI UCH, NO V-14, SE V-13,
SE V-14-15, VDH CH
Long Feng Captain Jack Sparrow aka Jack
HD: A - ED:2

Följ valparnas första 8 veckor här:
12/11: Ella & Jack valparna 7 dagar gamla >>>
6/11: Ella & Jacks valpar nyfödda >>>

6/11-2017: Ella födde 5 valpar söndagen den 5/11-2017. Det blev 5 stycken totalt, 2 svarta tikar, 1 röd tik, 1 svart hane och 1 röd hane - alla långhår. Inavelsgraden är 0%. Ni kan se stamtavlan för valparna i länken nedan. Både vi och ägare av hanhund ser gärna att någon av dessa eventuella valpar kommer till hem där de blir utställda.