Commitment's Holy Diver "Dio"
Commitment's Holy Diver "Dio"
Commitment's Rainbow In The Dark "Billy"
Commitment's Rainbow In The Dark "Billy"
Commitment's Straight In The Heart "Tjorven"
Commitment's Straight In The Heart "Tjorven"
Commitment's Attitude Extreme "Lexus"
Commitment's Attitude Extreme "Lexus"

Om kenneln...

Jag- Anna-Lena med tre av våra hundar - Sofia, Doncho och Ella. Bilden har även varit publicerad i tidningen "Härliga Hund" efter ett repotage om rasen chow chow. Jag- Anna-Lena med tre av våra hundar - Sofia, Doncho och Ella. Bilden har även varit publicerad i tidningen "Härliga Hund" efter ett repotage om rasen chow chow.
Mitt namn är Anna-Lena och jag bor med min sambo Marcus i en liten by i södra Dalarna som heter Nyhammar. Jag har haft rasen chow chow sedan slutet av 1990-talet och med det har jag också stor erfarenhet av rasen. Med mitt stora intresse för rasen och uppfödning så är jag också sedan många år engagerad i rasklubben ChowChow Ringen på olika poster. Jag är även regionsombud för region 7 i CCR, tillsammans med Sara Axelsson och vi har alltid en chowträff med olika aktiviteter varje år. Den träffen brukar alltid hållas på hösten. Alla är välkomna på den träffen och det är också ett alldeles utmärkt tillfälle för Er som funderar på att skaffa en chow chow för att lära er mer om rasen.

Jag har en liten uppfödning av rasen chow chow i båda hårlagen och alla färger. Commitment's kennel strävar alltid efter att föda upp friska hundar, med bra, stabilt temperament. Vi undviker övertypade individer i vårt avelsarbete på grund av större risk för hälsoproblem.
Commitment's kennel  följer SKK's avelspolicy gällande rasen chow chow och har dessutom tillstånd av länsstyrelsen att bedriva kennelverksamhet. Allt är ordning och reda hos oss. Vi deklarerar även kennelverksamheten som hobbverksamhet.

Mina tankar angående hälsan hos chow chow, så strävar vi alltid mot att få den kliniskt friska chowen. De ska kunna leva ett normalt hundliv utan hälsoproblem, så som andingsproblem, för mycket skinn över kroppen och då allra helst ögonen. Jag är helt övertygad om att en sund, lagom chow är en lycklig chow. Vi väger för- och nackdelar mot varandra i vår avelsverksamhet. De hälsoresultat som finns dokumenterat betyder inte alltid att det blir de bästa kombinationerna. Det har vi själva sett, men med hänsyn till dokument om hälsan och ett stort sunt förnuft så känner jag att vi gör vad vi kan gällande hälsan hos rasen.

Mitt kennelnamn Commitment's blev registrerat i SKK 2005 och står för *engagemang* - mitt engagemang. Hundarna är vårt stora intresse och liv. Det mesta här hemma handlar om hundarna. Våra hundar bor och lever med oss i vårt hem. Vår första valpkull föddes dock inte förrän 2008, men efter det har det blivit en och annan kull.

Commitment's kennel har under åren exporterat en del chowar till olika länder så som Kanada, USA, Italien, Danmark, Finland, Norge och Estland. Några av dessa chowar har dessutom lyckats riktigt bra i utställningsringarna och även i mångas avelsarbete utomlands, i och med detta så har vi också fått många vänner världen över, där vi tillsammans hjälps åt framåt i avelsarbetet på olika sätt. Vi har också köpt en del hundar från andra länder för att bredda avelsbasen i Sverige och komma framåt med vår kennel.

Vi rekommenderar att innan man bestämmer sig för att köpa en chow chow så ska man läsa på om rasen, dens egenskaper och hälsoproblem. Besök gärna någon chow chowträff och/ eller uppfödare innan eventuellt köp så man får  träffa och se olika individer i rasen. Man ska också vara ute i god tid innan man tänkt köpa valp, då det föds så få valpar och med det blir efterfrågan stor. Många har väntat i flera år på sin valp. Man ska också fundera igenom om man verkligen har tid för hund. Det är så viktigt med socialisering och annat när en valp växer upp, annars är risken att man 1 år senare har en hund som man inte önskade och som man i värsta fall inte klarar av. Chow chow är en urhund med vissa rasegenskaper som bland annat, jakt, vakt och att den kan vara mer eller mindre reserverad mot främmande männsikor och detta kanske inte passar in i var mans liv. En chow chow varken är eller blir som en labrador. Man köper inte en chow chow för att den är gullig, man köper en chow chow för att man tycker om dens rasegenskaper... det gulliga får man på köpet.
En chow kan vara mycket hund i en nallebjörnsförpackning.

Anna-Lena Karlsson
Commitment's kennel
Commitment's Black Shine "Nelson"
Commitment's Black Shine "Nelson"
Commitment's Ed Hardy "Eddie"
Commitment's Ed Hardy "Eddie"
Commitment's Face Of A Fighter "Figo"
Commitment's Face Of A Fighter "Figo"
Commitment's Play It Sexy "Karin"
Commitment's Play It Sexy "Karin"
Commitment's Decibel "Humle"
Commitment's Decibel "Humle"
Commitment's Rock Romance "Nova"
Commitment's Rock Romance "Nova"
Commitment's Fuel For Life "Diesel"
Commitment's Fuel For Life "Diesel"
Commitment's Azzaro Chrome "Bacon"
Commitment's Azzaro Chrome "Bacon"