Majken födde 7 valpar den 31/3-2021, tyvärr var 1 dödfödd. De andra mår bra och fördelade sig så här -  1 röd hane, 1 röd tik, 1 svart hane, 1 svart tik och 2 blå tikar. Jag vet ännu inte om de lång- eller korthår. De blå tikarna är redan reserverade. De här två valpkullarna som nu är födda är de första och sista jag kommer ha på ett väldigt långt tag framöver. Möjligen kommer min svarta korthårstik Stina paras till nästa år (2022) men det beror helt på hur livet ser ut och om tid finns för valpar. Födseln för både Lucia och Majken gick snabbt och bra. Nu är det bara att hoppas att att de fortsätter växa och må bra. Det är så klart lite känsligt i början. När de är ungefär 4 veckor gammal så kan jag se om de är lång- eller korthår. Vill man absolut ha ett långhår så är det inget jag kan lova ännu att man får och rekommenderar då att man kontaktar en kennel som med säkerhet har långhår. Vill man ha en chow chow oavsett hårlag så har man större chans att få köpa en valp hos mig. Uppdateringar om valpkullarna kommer kontinuerligt under deras 8 veckor hos mig.
Läs hela inlägget »
Så blev det några riktiga påsksmällar här i Grängesberg hos mig igår. Helt otroligt - 7 valpar blev födda - 5 röda hanar, 1 röd tik och 1 svart tik. Jag vet ännu inte om de är lång- eller korthår men det visar sig inom de närmsta 4 veckorna. Det blir som det blir i alla fall. Viktigaste är att de mår bra och hittills ser det ut som att de mår bra allihopa och jag hoppas det fortsätter så. Kommer en liten uppdatering varje vecka fram tills de flytttar så ni kan följa dom.
Läs hela inlägget »

Jag har skapat en grupp på Facebook för enbart för valpköpare till mig. Gruppen är avsedd för bilder,nyheter på min kennel, snabba tips och råd och det för att det går snabbare att få ut information där än här på hemsidan även fast jag verkligen försöker hålla den uppdaterad med det krävs mycket mer tid. Till er som har Facebook och är valpköpare till mig så sök på Commitment's kennel och klicka in er där. Anledningen till gruppen är att jag är otroligt trött på allt "komsikomsa" och galna råd som man kan få där okunniga, oerfarna människor skriver svar som inte vet någonting. Jag säger som jag alltid sagt. Är hunden tex sjuk eller har ont så går man till en veterinär och konstaterar felet och inte googlar eller frågar i en grupp där man oftast får hur många olika svar som helst... vad väljer du för svar? Man kan till och med förvärra ev. skada eller sjukdom om man inte går till kunnig veterinär. Jag kan ge många råd och tips men jag är ingen veterinär, men jag har hur som helst 31 års erfarenhet av rasen och har varit med om det mesta under åren. Både roliga, tråkiga och ledsamma saker.
Så välkomna att klicka in er där mina valpköpare!

Läs hela inlägget »

Nu har vi uppfödare börjat att prata index och inte helt lätt för den som inte är i uppfödning att förstå vad vi pratar om, men som inlägget före angående röngten så är det viktigare än någonsin att röngta sin hund även fast man inte tänkt hunden i någon avelsverksamhet. Tillförlitligheten för index bygger på att så många som möjlgt - absolut helst alla faktiskt låter röntga sin hund. Desto säkrare blir Index att nyttja i avelstänk och förhoppningsvis ge oss en ras med friskare ledhälsa under tid.
Läs mer ingående om index här >>>

Läs hela inlägget »
Etiketter: avel och hälsa

SKK har ändrat rutiner vid röntgen. Förr beställde man tid hos veterinären och betalade avgiftern för avläsningen där. Så är det inte längre. Tryck på länkarna nedan som jag lagt in och ni länkas direkt till SKK's sida så att informationen blir korrekt. Hur som helst så vill jag verkligen att uppfödda chowar från min kennel röntgas på höfter och armbågar vid 12-15 månader, gärna tillsammans med 12 månaders vaccinet så att statistiken blir så tillförlitlig som möjligt. Alla har en skyldighet att hjälpa till framåt för ledhälsan hos rasen. Inte bara jag som uppfödare utan även chowägaren och bra också att veta hur det ser ut så man som ägare om det skulle vara något knas kan sätta in hjälp i tid. Nu har vi ett helt gäng Commitment's chowar som ska röntgas i slutet på året och jag håller så klart tummarna hårt för bra resultat. 
Nya rutiner för röntgen >>> 
Beställ röntgenavläsning hos SKK >>>

Läs hela inlägget »
Nu har de sista valparna flyttat från mig. Från högenintensivt tempo till lågintensivt tempo på några dagar så tror jag att jag hamnat på ett vilohem *skrattar*. Visserligen är en valp kvar hos mig men det är som "att dra igen en dammlucka". Nu önskar jag alla mina valpköpare Lycka Till med era små. Dra er inte för att ringa mig om ni undrar över något. Blir det något problem eller att man som nychowägare känner att det här inte är rätt så kontakta mig så vi i tid för lösa eventuella problem. Alla försäkringar är inskickade till Folksam på båda kullarna. Ni som inte redan är medlemmar i rasklubben så har jag fixat detta också. Njut av era valpar nu och ta vara på tiden för det går fort. Ett hundägande behöver inte vara komplicerat. Man kommer långt med sunt förnuft. Allt ni vänjer er valp med nu och tar er tid att ge den med inlärning av olika saker nu när den växer upp har ni igen hela livet. Så kasta inte bort tiden. Njut och ha kul. Vill också tacka för alla snälla ord jag fått, vinflaskor, blommor och choklad. Jag tycker att det är roligt att följa mina uppfödningar så nu är det er tur att skicka bilder till mig. Jag har träffat många nya och gamla valpköpare den här veckan. Jätte trevligt!
Sköt om Er alla och var rädda om er i Corona tiderna som är och Stort Lycka Till så håller vi kontakten!
Rosso flyttar till Hanne och Jyrki på Galtö. Lycka Till!
Rosso flyttar till Hanne och Jyrki på Galtö. Lycka Till!
Dinah flyttade till Lena med familj i Bålsta. Lycka Till!
Dinah flyttade till Lena med familj i Bålsta. Lycka Till!
Harry flyttade till Fjugesta med Amanda och familj. Lycka Till!
Harry flyttade till Fjugesta med Amanda och familj. Lycka Till!
Lexie flyttar ned Emma med familj till Karlshamn. Lycka Till!
Lexie flyttar ned Emma med familj till Karlshamn. Lycka Till!
Malla flyttar med Eva-Lena till Västerås. Lycka Till!
Malla flyttar med Eva-Lena till Västerås. Lycka Till!
Bosse flyttar till Grangärde med Lotta och Stig. Lycka Till!
Bosse flyttar till Grangärde med Lotta och Stig. Lycka Till!
Iris flyttade till Särö med Ulrika. Lycka Till!
Iris flyttade till Särö med Ulrika. Lycka Till!
Läs hela inlägget »
Tiden fullkomligt rusar i väg. I dag har alla Lucias valpar flyttat ut, men lilla Dockan stannar hos mig. Jag önskar alla mina, fina valpköpare stort Lycka Till med er nya familjemedlem. Ni kommer att få uppleva mycket glädje av dessa fina valpar som nu är redo att kliva vidare in i sina nya liv. Valptiden är en härlig tid så passa på att njut av dom för snabbt är de vuxna.
Vi håller kontakten!

Commitment's Glorious Collision aka Franki - röd, korthårig hane flyttar till Sanna med familj i Västerås. Lycka Till!

Commitment's The Storm Within aka Uma- röd, korthårig tik flyttar till Caroline med familj i Stockholm. Lycka Till!

Commitment's Passing Through aka Tjorven - röd, långhårig tik flyttar till Olivia med familj i Stockholm. Lycka Till!

Commitment's In Confidence aka Kortis - röd, korthårig hane flyttar till Claes och Conneseur's kennel i Örebro. Lycka Till!

Commitment's Free aka Åsa - röd, korthårig tik flyttar med Andreas och familj ända upp till Byske. Lycka Till!

Commitment's Silent Sky aka Dockan - röd, korthårig tik stannar hos mig på Syrenvägen 8 i Grängesberg, blir bortskämd med kärlek och köttbullar.

Läs hela inlägget »
Alla valpar i både Majkens och Lucias kull klarade veterinärbesiktningen galant den 23/11-2020. Inte en anmärkning på en enda valp och alla hanar hade testiklarna på plats. Jag fick mycket beröm för glada, trevliga valpar med jätte fina ögon så det är riktigt roligt. Så nu är de vaccinerade, avmaskade, besiktade och redo för livet utanför Syrenvägen 8 i Grängesberg och jag får vila en stund även fast det så klart blir tomt när det varit så intensivt ett tag och då allra helst sista veckan då det dessutom varit lite turbulens i gruppen av valpar. Så jag har varit tvungen att dela dom lite för att de några av valparna har gett sig på en av tikvalparna och gett henne rejält med stryk. Började säkert med en hård lek som slutade med att hon blev rädd och skrek och de resulterar i att fler ger sig på henne. Det betyder inte att de är aggressiva utan de är djur och tänker inte som en människa att man hjälper den som kanske behöver. Så allt är inte bara gulligt och roligt jämt. Hon var rejält söndertuggad runt huvudet och öronen. Nu är inte det någon av valparna som ska flytta utan den kommer att stanna hos mig och är satt på pencillinkur och mår bra. Så ingen fara, men som sagt - de är redo för sina nya liv och jag ser fram emot att följa dom alla med bilder och information och kanske möter jag flera av er på någon utställning med tiden när Corona är över.
Läs hela inlägget »
Denna gång lägger jag in både Lucia och Majkens valpar på samma blogginlägg. Lite blandade bilder först och sen en och en. I morgon är det veterinärbesiktning så vi håller tummarna att allt går bra för alla. Alla har nyklippta klor, nytrimmade tassar och borstade och fina, sen om det syns när alla hämtar sin valp vågar jag inte lova. Det har varit snart 8 veckor väldigt intensiva veckor men så roligt ändå, men nu är det dags att alla får sina egna liv. Vissa gånger blir lekarna lite väl hårda så några får ordentligt med spö och så har det blivit här så jag har faktiskt separerat några valpar som inte drar jämt längre. Det är inte meningen att någon ska få stryk här och jag accepterar det inte. Nej, som sagt - de är mogna att flytta ut denna vecka och starta sina liv hos sina nya familjer. Det är hur som helst mycket trevliga valpar, framåt och glada så jag är helt säker på att de kommer att ge mycket glädje hos de familjer som ska ha dom. Jag ser fram emot att följa dom genom livet så sluta inte att skicka hälsningar och bilder.... Nu är det er tur att ta bilder och skicka till mig. Vi ses under veckan - alla blivande valpköpare och kör försiktigt hem till mig.
Ska bli kul att träffa er!

Lucias valpar snart 8 veckor gamla...

Commitment's Silent Sky aka Dockan
Commitment's Silent Sky aka Dockan
Commitment's Silent Sky aka Dockan
Commitment's Silent Sky aka Dockan
Commitment's Passing Through
Commitment's Passing Through
Commitment's Passing Through
Commitment's Passing Through
Commitment's The Storm Within
Commitment's The Storm Within
Commitment's The Storm Within
Commitment's The Storm Within
Commitment's Glorious Collision
Commitment's Glorious Collision
Commitment's Glorious Collsion
Commitment's Glorious Collsion
Commitment's Free aka Åsa
Commitment's Free aka Åsa
Commitment's Free aka Åsa
Commitment's Free aka Åsa
Commitment's In Confidence
Commitment's In Confidence
Commitment's In Confidence
Commitment's In Confidence

Majkens valpar 7½ vecka gamla...

Commitment's Selvarossa
Commitment's Selvarossa
Commitment's Selvarossa
Commitment's Selvarossa
Commitment's Rosso Conero
Commitment's Rosso Conero
Commitment's Rosso Conero
Commitment's Rosso Conero
Commitment's Ti Amo
Commitment's Ti Amo
Commitment's Ti Amo
Commitment's Ti Amo
Commitment's Amarone
Commitment's Amarone
Commitment's Amarone
Commitment's Amarone
Commitment's Red Baron aka Harry
Commitment's Red Baron aka Harry
Commitment's Red Baron aka Harry
Commitment's Red Baron aka Harry
Commitment's Tommassi aka Bosse
Commitment's Tommassi aka Bosse
Commitment's Tommassi aka Bosse
Commitment's Tommassi aka Bosse
Commitment's Mandarossa
Commitment's Mandarossa
Commitment's Mandarossa
Commitment's Mandarossa
Läs hela inlägget »
Commitment's I Want To Break Free aka Bono Commitment's I Want To Break Free aka Bono

Måste också få presentera en till rolig nyhet och det är att min svarta, korthåriga hane Bono var hos Annika på Nellwood's kennel här under några veckor och detta blev resultatet. Fyra jätte fina valpar - En svart tik och tre hanar i färgerna blå, svart och fawn. Hårlaget är ännu okänt... och sen har valparna ätit lite mat på bilderna så därför är de lite "grisiga". Det är Bonos första kull och jag hoppas det blir flera efter honom under 2021. Jag önskar alla valpköpare även till denna kull - Stort Lycka Till och hoppas ni får en lika rolig och trevlig hund som faktiskt Bono är. Han är en riktig clown med stort hjärta. En otroligt snäll hund.

Läs hela inlägget »
Etiketter: bonos valpar
Anna-Lena Karlsson - Commitment's kennel

Välkommen till Commitment's Blogg!

Här sätter vi ut nyheter och bilder. Valpförfrågningar på Bloggen besvaras inte, utan man får skicka förfrågan via "Kontakt" -sidan. Tack!

Bloggarkiv...

Senaste inlägg...

Länkar...

Commitment's finns också på Facebook..

Commitment's Pablo Picasso finns hos Kitty Buurman, Royal Club kennel i Nederländerna.
Cool bild av Commitment's Holy Diver aka Dio. Dio finns hos Monica Oosterman, Pinchou kennel i Kanada.