Liten blir stor... tycker inte det var länge sen jag var till Norge och hämtade hem vår Majken som för övrigt är vårt "barnbarn" också, med Ch Commitment's Decibel aka Humle som far. Lai-Troll's Sanna-Sol har röntgats och fick det bästa tänkbara resultatet. HD:A och ED:0. Vi är mycket, mycket glada och tacksamma för denna fina tik. Stort Tack till Lai-Troll's kennel för att vi fick förtroendet att få köpa denna helt underbara tik.

Läs hela inlägget »

Många har nu för tiden ingen fast telefoni... och inte vi heller längre så man kontaktar mig på mobilen - 070-3619614 eller e-post info@commitments.se. Jag arbetar skift och kan vara svår att få tag så många gånger är det lättare att få första kontakt med mig via e-post.

Läs hela inlägget »

Commitment's Black Orchid aka Hera är röntgad och avläst av SKK med fantastiska HD A och ED 0. Vi är så glada och lättade. Hon blev egentligen röntgad den 15/12 tillsammans med Roffe och Lucia men SKK vill ha nya och "skarpare" bilder på armbågarna så det blev en extra röntgen... och en lång väntan på avläsningen, men nu kan vi slappna av och planera för framtiden. Vi har haft tur med röntgenresultaten nu... Kanske ska köpa mig några trisslotter också... för alla vet hur det är med det här med röntgen när man håller på med hundar och genom att det tog så lång tid så trodde jag att de hade hittat massor av fel. Det enda jag var helt säker på är att denna hund har alltid varit frisk och aldrig stel eller halt i några leder... Nu andas vi ut och gläds med det superfina resultatet.

Läs hela inlägget »

I slutet av 2017 och början av 2018 så flyttade Ella & Jack valparna från oss. Commitment's Hells Bells aka Miranda flyttade med Åse Helland till kennel
Lo Zoom's i Sorrunda. Commitment's Fly On The Wall aka Smilla flyttade med Alexander Göransson till Malmö och Commitment's Back In Black aka Elvis flyttade med Niina Kallankaari- Leijonaharjan's kennel till Finland. Lilla Commitment's Thunderstrack aka Skrållan blev kvar hos oss. Vi önskar alla valpköpare stort Lycka Till och 3 av dessa kommer vi garanterat att få följa i utställningsringarna och det ser jag fram emot. All lycka från oss!
Vill man kika mer på Lo'Zooms och Leionaharjans kennel så hittar ni länkarna på min länksida, >>>

Läs hela inlägget »

De här bilderna togs den 20 december men tyvärr har inte tid funnits att uppdatera då det varit väldigt mycket på gång här. Valparna växer upp i alla fall  - till helt underbara varelser. De ser jätte fina ut och de blev 7 veckor i söndags den 24/12, på fredag blir det veterinärbesiktning och jag har inget skäl till att misstänka att något skulle vara fel på dom här. Bettet ser fint ut på alla och de har klara fina, torra ögon och öppna ansikten. Tiden springer i väg, tyckte nyss de föddes och det är full fart i huset. Precis som det ska vara.

Commitment's Back In Black - svart hane

Hanen är reserverad för Finland - blir mycket spännande att följa och vi hoppas att han kommer i framtiden att ge mycket bra för rasen och Finland.

Commitment's Hells Bells - svart tik

Den här tiken kommer att flytta till en uppfödare i Sverige, blir också mycket spännande att följa

Commitment's Fly On The Wall - svart tik

Denna lilla gulliga tik kommer troligen att flytta söderöver i landet - får besked efter helgen.

Commitment's Thunderstruck - röd tik

Den lilla röda tiken är det fortfarande lite osäkert var hon hamnar. Vi får se. De skall ha det bra var de än hamnar - det är viktigast för oss.

Läs hela inlägget »

Vi är mycket glada, stolta och tacksamma att våra importer från Litauen faktiskt klarade röntgen i Sverige med att hålla sig inom ramarna. Roffe fick HD:A och ED: 2, visst hade ED:n kunnat vara bättre så klart men inget jag lägger så stor vikt på då Roffe aldrig tagit ett stelt eller halt steg. Han är en kliniskt frisk hund med fina sunda ögon, ett fantastiskt temperament och har visat framtassarna i utställningsringen. Jag är otroligt tacksam och kan under kommande år använda honom i mina planerade parningar med stolthet. En mycket fin och frisk hanhund. Lucia fick HD:A och ED:0... Det absolut bästa man kan få så det finns inget att tillägga. Hon kommer förmodligen att paras till hösten och vi ser fram emot vad dessa fina chowar kan tillföra vår kennel och uppfödning och under tiden så kan ni följa oss i utställningsringarna över Sverige. Så härligt, jag är så glad... och lättad... Alla som har och håller på med chow chow vet hur svårt och ångestladdat det är med den här röntgen. En stor sten har släppt från mina axlar...

Roffe - Treat Me Nice Grozio Akcentas
Roffe - Treat Me Nice Grozio Akcentas
Lucia - Tequila Bum Grozio Akcentas
Lucia - Tequila Bum Grozio Akcentas
Läs hela inlägget »

God Jul & Gott Nytt År-2018 tillönskas alla våra fina valpköpare och vänner över hela världen. Tack till Er alla för att Ni tar så väl hand om era chowar från oss, ger oss information, visar upp dom på utställningar och i andra sammanhang och att Ni röntgar dom så vi vet om vi är på rätt spår eller inte. Allt detta betyder otroligt mycket för oss.
Utan Er hade vi inte varit någonting.
Tack och Kram till Er alla!
På bilden är Anna-Lena tillsammans med två av våra framtida hopp Lucia & Majken.

Läs hela inlägget »

Tiden går som vanligt mycket fort. Alla valpar har fått underbara familjer och dessa vet jag att vi kommer att hålla kontakten med så det blir mycket spännande att följa de här valparna genom livet. Vi önskar dom all Lycka Till genom livet och säger "På återseende" Kram på Er!

Lilla Maja flyttade med Malin & Magnus

Lilla Bosse flyttade till Falun med HannaMaia & Paula med familj.

Esbjörn flyttade med  familjen Gottfriedsson till Ockelbo. Esbjörn har varit den påhittiga, slagmålskämpen - "det ska hända saker", spöa syskonen... men med ett hjärta av guld. 

De två svarta korthåren - Bono och Stina stannar hos oss. Ser inte direkt glada ut på bilden, men varför posera fint när man kan röja runt i snön ute....

Läs hela inlägget »

Ella och Jack valparna 6 veckor gamla i morgon. De är full fart på dom. De äter och har börjat vara ute lite grann, men gillar det inte riktigt men vi har haft kallt och har ordentligt med snö så jag förstår dom. Tyvärr finns inte den röda långhåriga hanen med oss längre då han avlivades i går. Han var " lite efter" redan från början men kom igen och jag trodde först att det skulle gå bra men med tiden när de vuxit upp så såg jag ett betende på honom som med all säkerhet var någon form av hjärnskada då han slängde mer och mer med huvudet fram och tillbaka och även ögon flackade fram och tillbaka. Han kunde inte riktigt fokusera. Så jätte ledsamt men naturen är hård och den är riktigt grym i bland... men de andra är helt underbara och trevliga små ullbollar som tar mer och mer plats i huset. Vissa av valparna har sett vattenskåle som sitt spa så därför är vissa av dom lite blöta i pälsen.. De är påhittiga de små liven.

Svart långhårig hane...

Svart långhårig tik (1)...

Svart långhårig tik (2)

Röd långhårig tik...

Läs hela inlägget »

Tre veckor gamla i dag. Full fart i valplådan och de skall snart få komma ur den, än så länge är de till freds och har inte börjat klättra ur den så några dagar till... Ögonen är öppna och de viftar på svansen när man pratar med dom och tar upp dom så de börjar bli medvetna om världen. Inte det lättaste att ta bilder den här årstiden då man i det här fallet inte tar bilderna ute i dagsljus.... och inte vill de vara stilla så länge så man får någon vettig bild, men håll till godo med dessa - det kommer fler bilder på dom under de närmaste veckorna.

Svart långhårig tik

Röd långhårig hane

Svart långhårig tik

Röd långhårig tik

Svart långhårig hane

Läs hela inlägget »
Anna-Lena Karlsson - Commitment's kennel

Välkommen till Commitment's Blogg!

Här sätter vi ut nyheter och bilder. Valpförfrågningar på Bloggen besvaras inte, utan man får skicka förfrågan via "Kontakt" -sidan. Tack!

Bloggarkiv...

Senaste inlägg...

Länkar...

Commitment's Pablo Picasso finns hos Kitty Buurman, Royal Club kennel i Nederländerna.
Cool bild av Commitment's Holy Diver aka Dio. Dio finns hos Monica Oosterman, Pinchou kennel i Kanada.