Karma och Willi valparna växer så det knakar. 5 veckor gamla på tisdag och det är full rulle hela tiden. De har börjat vara ute och de älskar det. Vi har tur att det inte är så kallt ute så de verkligen kan vara ute och springa av sig lite energi... för den är det inte brist på. Den röda korthåriga hanen Esbjörn är en riktig utbrytarkung som vill upptäcka världen. Han har tagit sig ur valphagen flera gånger och tycker att hela huset är hans. Man vet aldrig var han är om man varit borta någon timme, men vi har inget som han skulle kunna skada sig på eller annat. Jag får passa på att fota när vädret tillåter
Läs hela inlägget »
Dessa små ligister är snart 4 veckor gamla. Så fulla av liv och energi. De leker och härjar i sin stora valphage, har börjar äta riktig mat och är otroligt framåt, "pussiga" och trevliga.De små tänderna sticker fram och deras små vassa klor har blivit klippta. Hårlaget börjar visa sig ganska tydligt nu så nu vågar jag säga någonting i alla fall. Den enda jag blir osäker på ibland är den "långhåriga" hanen... men jag tror att det är rätt med det i dag i alla fall. Jag har jobbat ganska mycket och på konstiga tider på dygnet så tid har inte funnits att sitta så mycket vid datorn då det är mycket jobb hemma också, men nu under kommande vecka ska jag gå igenom min intresselista för valp. Jag är ett stort Queen-fan så valparna i denna kull fick sina namn efter några av deras låtar. Se och njut!

Commitment's The Show Must Go On

Röd, korthårig hane

Commitment's Don't Stop Me Now

Svart långhårig hane

Commitment's I Want To Break Free

Svart korthårig hane

Commitment's Somebody To Love

Svart långhårig tik

Commitment's Under Pressure

Svart korthårig tik

Läs hela inlägget »

En vecka har gått sedan Ella & Jack fick sina valpar. Alla äter och mår bra och den lilla röda hanen hänger fortfarande med. Vi har stödmatat honom lite med flaska men det har gått så där då han hellre vill äta av Ella. Han ligger med de andra och är varm och nöjd, men när man inte riktigt är med från början så tappar de otroligt mycket i både storlek och vikt. Vi vet fortfarande inte om han kommer att klara sig, men nu får tiden utvisa hur det blir. Vi kan inte se några fel på honom i alla fall och så länge Ella tar hand om honom och han ligger med de andra så får det vara så. Om han inte skulle klara sig så är det med största sannolikt något som är fel och naturens gång, men han är en fighter så vi hoppas och tror att han stannar med oss. Nedersta bilden är på den röda tiken i kullen. Hon är störst av alla och tjock som bara den - hon verkar ha valt rätt tutte från start, svartingarna är jämna med varandra i storleken allihopa. 

Läs hela inlägget »

Söndagen den 5/11-2017 födde Ella 5 valpar. Det blev 2 svarta tikar, 1 röd tik, 1 svart hane och 1 röd hane.Alla långhår. Den röda hanen har fått lite hjälp med maten av oss då han var lite tagen efter födseln och inte riktigt lika stark som de andra, men han verkar piggna till då han har kommit i gång och äter, är varm och ligger tillsammans med de andra. Så vi hoppas att vi klarar honom. Ella är en duktig mor och tar väl hand om sina barn. Vi är alldeles förvånade att det blev 5 valpar, trodde inte att det skulle bli så många faktiskt, men det är kul - verkligen jätte kul. Ska bli mycket spännande att se vad den kombination ger. Mer information kommer löpande och vi kommer inte att lova bort någon valp innan vi ser att allt är som de ska och vi börjar passerade 3 första veckorna. För man vet aldrig. De första veckorna är alltid kritiska. Det har vi sett förr så därför är vi försiktiga med att lova bort valpar, så varken vi eller någon annan slipper bli besviken eller ledsen.

Läs hela inlägget »

Karma och Willi valparna är snart 3 veckor gamla (på tisdag). De både hör och ser nu och det börjar bli full fart så de har fått flyttat ur valplådan och in i valprummet i en vecka ungefär för att sen flytta in i köket. De sover mycket men tycker även om att hålla i gång med att träna till "körslaget" och allra helst då på nätterna. Kanske tycker de att ljudet blir bättre nattetid. De är otroligt "pussiga" och mysiga på alla sätt. De utvecklas fint och det är så skönt när man passerat den kritiska tiden och att man kan vara säker på alla "är med" nu. Hårlaget då? Jag är 100% säker på att den röda hanen är korthårig, sen tror jag att det finns en svart långhårig hane och en långhårig tik och två korthåriga hanar, men det kommer att visa sig den närmaste veckan. Vi kommer snart att kontakta några av de som visat intresse för valp hos oss. Så håll ut ni som väntar. Vi väntar en kull till mellan Ella och Jack som troligen kommer att födas under närmaste dygnet.

Läs hela inlägget »

Tiden springen i väg, tyckte nyss jag satt med Karma i valplådan. I dag är valparna 8 dagar gamla, är runda och fina och de mår bra. Hårlaget är fortfarande inte bestämt, men kan nog till 99,9 % säga att den röda hanen är ett korthår i alla fall. Vad det än är eller blir så är just nu det viktigaste att de fortsätter att må bra och överlever. Karma är i alla fall en bra mor och tar väl hand om sina små. Vi kommer när valparna är ca 4 veckor börja kontakta några av de som står på vår "intresselista" för valp, så får vi helt enkelt se var de hamnar. Vi kommer inte att kontakta någon innan dess då fortfarande allt kan hända.

Läs hela inlägget »

Tisdagen den 17/10 så föddes äntligen de efterlängtade valparna efter Karma och Willi. Det blev totalt 6 stycken!!!! (Vi trodde det skulle bli 3-4 stycken) men en var dödfödd så 5 stycken är kvar. Det blev 2 svarta tikar, 1 röd hane och 2 svarta hanar. Den som dog var en röd tik. Tråkigt, men sånt som händer. Hur som helst tur att den döda valpen kunde födas ut på ett normalt sätt och att den som kom efter den döda, levde och mår bra. När någon valp har dött i magen eller på vägen ut kan det bli utdraget då tiken inte har någon hjälp av valpen att ta sig ut vilket gör att det finns risk att de som ligger efter dör på vägen ut. Alla valparna och Karma mår bra och jag hoppas att det fortsätter så. De första 3 veckorna kan vara kritiska. Alla valpar i denna kull är sålda sen länge. Karma är en duktig förstagångs mamma.Vi vet ännu inte om valparna är lång- eller korthår.

Läs hela inlägget »

Nu har våra favoritkillar flyttat till sina nya ägare också. Lilla Bob - Commitment's To Be Rebel har flyttat med Josefin till Mjölby och lilla Fernando - Commitment's Made Of Instinct har flyttat med Sara till Kristianstad. Vi önskar Er All Lycka Till nu och i framtiden och jag hoppas vi ses i ringarna framöver - skall bli kul att följa Er!

Josefin och Commitment's To Be Rebel aka Bob
Josefin och Commitment's To Be Rebel aka Bob
Familjen Sara med Commitment's Made Of Instinct aka Fernando
Familjen Sara med Commitment's Made Of Instinct aka Fernando
Läs hela inlägget »
Commitment's Lady Lou aka Lilo Commitment's Lady Lou aka Lilo

I slutet av juli hade vi besök av Lilo, en tik som är efter vår Donna och Doncho. Hon blir 2 år nu i augusti. Mycket kul att få träffa Lilo med ägare och familj. Jag har inte träffat Lilo sen hon var liten valp och det är superspännande att se hur de utvecklas. Just när bilderna togs hade Lilo valt att sätta på sig "bikini", men det är väl helt rätt när det är varmt ute. Som sagt - altid trevligt när valpköpare dyker upp och man får ses igen. Sverige är ett långt land.

Läs hela inlägget »

Som vanligt så springer tiden i väg. "Bröderna" är 6 veckor gamla och näst intill rumsrena redan. Det är full fart och dom är tillsammans med Lucia, Hera, Roffe. Doncho, Majken och mamma Donna hela dagarna. Deras stora intresse här i livet är just nu att bitas i fötterna så fort de kommer åt. Otroligt sociala valpar som gillar att vara med. De har blivit registrerade i SKK och har fått sin stamtavla. Veterinärbesiktningen kommer att ske under vecka 32.

Commitment's To Be Rebel...

Commitment's Made Of Instinct...

Bröderna "Grus" tillsammans...

Läs hela inlägget »
Anna-Lena Karlsson - Commitment's kennel

Välkommen till Commitment's Blogg!

Här sätter vi ut nyheter och bilder. Valpförfrågningar på Bloggen besvaras inte, utan man får skicka förfrågan via "Kontakt" -sidan. Tack!

Bloggarkiv...

Senaste inlägg...

Länkar...

Commitment's Pablo Picasso finns hos Kitty Buurman, Royal Club kennel i Nederländerna.
Cool bild av Commitment's Holy Diver aka Dio. Dio finns hos Monica Oosterman, Pinchou kennel i Kanada.