Lussebullarna närmar sig 4 veckors ålder på tisdag. Det händer grejer och de växer i rasande tempo. Det är full fart och liksom Majkens valpar ska de börja äta riktig mat under veckan. Till nästa helg hoppas jag att det blir väder så  jag kanske kan ta några bilder ute. Staketet är snart uppe runt nya huset där jag nu mera bor så nu kan jag släppa ut 13 stycken utan att de försvinner. De har fått sina stamtavlenamn och är under registrering i kennelklubben. Namnen får ni nästa vecka och namnen är satta av Magnus som ställer upp på mig jämt och hjälper mig med hundarna under dagarna när jag jobbar i veckorna. Jag har fantastiska människor runt omkring mig. Annars hade det aldrig gått och absolut inte nu när de blev så många. Jag är 99% säker på att jag har 4 korthår och 2 långhår i den här kullen. 2 korthårshanar, 2 korthårstikar och 2 långhåriga tikar. Söta som bara den är de alla i båda kullarna. Full fart.
Lusses korthårskillar.
Lusses två långhårstjejer
Lusses två korthårstjejer

.... och när korthårstjejerna tröttande ur på fotografering...

Läs hela inlägget »

Har försökt att få till lite bilder, inte det lättaste på så små gryn. Full fart är det på dom i alla fall. Nästa gång kanske det blir bilder när de ute. De växer så knakar och man kan alltid ha koll på min facebook sida "Commitment's kennel" så kan man alltid se nån bild eller filmsnutt från här och där på dom. Det är lättare att uppdatera där  hela tiden. Alla valpar  och mamma Majken mår jätte bra i alla fall. Namnen till stamtavlorna är också bestämda och de ligger under registrering hos kennelklubben... Namnen får ni nästa vecka. Det är jätte fina namn och de är döpta av min dotter Louise.

Killarna
Två av Majkens tjejer.
De andra två tjejerna.
Läs hela inlägget »
Majken Majken

Majken och Leos valpar har hunnit blivit 16 dagar gamla. I morse klipptes klorna för första gången på att alla 7 valpar och sen fick de renbäddad i valplådan. De tyckte det var så där med kloklippningen, inte speciellt roligt i alla fall. Ögonen börjar öppnas men de ligger mest och sover och äter hela tiden. Majken är en jätte duktig mamma och tar väl hand om sina små. Valparna är väldigt mörkt röda och långhåriga. Alla valpar ur denna kull är bokade. Skulle det bli att någon avbokar någon valp så kommer jag i så fall att sätta ut det här på hemsidan. Alla valpar kommer också att märkas uppmed halsband efter tid så man lättare kan se vem som är vem av dom. Man kommer att kunna följa utvecklingen hos dom här på hemsidan.

Läs hela inlägget »
Lucia Lucia

"Lussebullarna" har hunnit bli 18 dagar gamla. De gör inte mycket väsen av sig än då de mest sover och äter men ögonen har de öppnat. I dag på morgonen klipptes klorna på alla 13 valpar som finns i huset och det bäddades rent åt dom i valplådan. Både Lusse och valparna mår bra. Hårlaget är jag inte riktigt 100% säker på ännu, men skulle jag gissa lite så är det nog 4, kanske 5 korthår i kullen och 1 långhår är jag säker på, möjligen kan det finnas en långhår till. Vi får se. Som alla ser så är det inte lätt att fota, att ta upp en valp i den här åldern och ta enskilda bilder säger ingenting för om dryga 4 veckor ser de helt annorlunda ut. Jag kommer märka upp dom senare för att hålla i sär dom och för att det ska vara lättare att se sin valp på kommande bilder. Innan dess tycker jag det är onödigt att så små ska behöva ha halsband på sig. Jag kommer inte att skicka enskilda bilder till valpköpare utan alla foton kommer att sättas ut här på hemsidan. Tid finns inte att göra det för mig.
Jag kommer att sätta ut på min hemsida  om det eventuellt finns någon valp till salu. Innan dess är alla bokade. I den här kullen så kan det vara så att det "hänger" på hårlaget om man vill ha en valp eller inte. Jag brukar säga - det är samma hundras. Jag pratar mig varm om korthåren jämt. Har man en gång haft ett korthår så kommer man förmodligen aldrig att välja något annat. Jag älskar båda hårlagen men förstår verkligen inte varför många är så rädda för korthår. En ursnygg hund för tusan! :) Nu har jag aldrig haft problem med att sälja ett korthår och har blivande valpköpare som faktiskt vill ha korthår och det gör mig jätte glad. Ni kommer att tycka de är fantastiska.

Här är hela Lussekullen. Om man tittar på den lilla krabaten som sticker fram huvudet till höger i bilden så kan man se att detta är ett långhår.
Här är hela Lussekullen. Om man tittar på den lilla krabaten som sticker fram huvudet till höger i bilden så kan man se att detta är ett långhår.
Ja, alltid är det någon som ska sticka ut och vara helt tvärsom mot alla andra.
Ja, alltid är det någon som ska sticka ut och vara helt tvärsom mot alla andra.
Korthår
Korthår
Långhår
Långhår
Den här bilden är tagen i början av veckan. Kan vara ett långhår... det kan vara ett korthår... Vi får se...
Den här bilden är tagen i början av veckan. Kan vara ett långhår... det kan vara ett korthår... Vi får se...
Läs hela inlägget »
Då var alla valparna här då Majken födde 7 valpar igår den 1/10-2020. Alla är röda och långhåriga, så nu vet vi vad vi har och nu ska alla bara fortsätta att må bra och överleva, men som det ser ut just nu så kommer det att gå bra. Majken födde sina valpar väldigt snabbt. De 4 första valparna kom på dryga timmen, sen en paus och sen kom resten. Det blev en väldigt stor kull. Själv trodde jag kanske på 5 stycken, men inget konstigt för hon var så tjock att magen släpade i trappen de här sista dagarna och är man ändå i gång med valpkullar så är det väl jätte roligt att de kan få bli några stycken. Alla inblandade mår bra, bara jag som dragits med förkylning och huvudvärk ända sen förra helgen. Jag kommer att uppdatera varje helg med bilder då jag har tid att uppdatera hemsidan så alla som kommer köpa en valp härifrån kan följa dom.
Läs hela inlägget »
Lucia Lucia

I morse föddes Lucias första kull valpar, även kallade "lussebullarna" då jag ofta kallar Lucia för Lusse. Det gick snabbt och det blev många. 6 stycken valpar föddes. 4 tikar och 2 hanar. Lucia har varit grym på alla sätt. Alla mår hittills bra, men som alla redan vet så får man vara lite försiktig med att säga så för snabbt kan det vända så här i början. Alla valpar är röda och jag vet ännu inte om de lång- eller korthår.

Leo Leo

Uppdatering om kullen kommer till varje helg då jag har tid att uppdatera hemsidan. Jag har en del osvarade mejl angående valpar, men jag har valt att ligga lågt då jag har ganska många som är intresserade och de måste få bli informerade först. Jag kommer börja svara på mejlen när jag ser vad Majken nedkommer med och lika där så är jag väldigt försiktig med att lova bort någon valp innan man ser att "alla är med".

Läs hela inlägget »
Ibland går livet inte åt det håll man själv vill och tycker, men även mitt liv börjar ordna upp sig. Jag har fått tag på ett hus att hyra och det innebär även att jag kommer att kunna ha mina hundar på heltid och på ett vettigt sätt. Som det varit fram till nu så har hundarna bott hos min föredetta sambo och jag har haft dom när jag kan och haft möjlighet. Några av hundarna kommer att bo kvar där och vi hjälps åt. Några hundar har placerats om, så nu finns det 5 hundar kvar. Jag har i alla fall låtit para två tikar och dräktiga är dom så det kommer födas valpar i början av oktober. Ska bli härligt att få rå om lite valpar igen. Jag längtar verkligen. Här är några bilder från igår när jag och hundarna (Majken och Lucia) var uppe på Saxberget här i Saxdalen där jag bor och promenerade runt. En härlig lördag.
Läs hela inlägget »
Tiden springer i väg och redan är de 6 veckor gamla. Full fart är det på dom och de älskar snön. De har också fått sina stamtavlenamn och ligger under registrering i SKK nu. Hanen kommer i stamtavlan att heta Commitment's Shot In The Dark och tiken kommer att heta Commitment's Say My Name. Mycket trevliga valpar.
Läs hela inlägget »

Njut av härliga bilder på Nansen från vår förra kull valpar.
En snygg hanvalp efter Majken och Roffe. 

Läs hela inlägget »

Ja, tiden springer i väg. I morgon blir dessa godingar 4 veckor gamla. De är så runda och fina och otroligt sociala för att vara så små. Jag ber om ursäkt för att jag helt enkelt inte haft tid att svara på alla mail som ramlat in. Vissa har till och med hamnat i skräpposten utan anledning. Jag har kontaktat några spekulanter via mail angående valparna så får vi se om de fortfarande är intresserade, annars skickas ny förfrågan ut. Vi vill ha valpköpare där man noga tänkt igenom sitt val av ras och gärna lite erfarenhet av hund. En chowchow blir aldrig en labrador över tid utan de har sina egenskaper mer eller mindre som hör till rasen. Vi vill att ett hundköp ska bli lyckat för både den nya ägaren, för hunden som individ, för rasen och för mig som uppfödare... För alla inblandade. Det ska finnas tid för en hund i ett hem. Hanen är långhår och tiken korthår, men båda är otroligt fina. Ber också om ursäkt för bildkvalitén men inte lätt att ta bild på svarta valpar den här årstiden och man är själv, innan de kan vara ute och springa så man kan använda riktiga kameran... och inte är de stilla heller utan väljer hellre att äta glasögon än att vara med på bild. Ni får stå ut med mig på bilderna. Både mamman och pappan till våra valpar finns här att träffa när man hämtar sin valp eller väljer att hälsa på innan. 

Tikvalpen till vänster... Vill hellre äta glasögon än att vara med på bild.
Tikvalpen till vänster... Vill hellre äta glasögon än att vara med på bild.
Tikvalpen snart 4 veckor gammal
Tikvalpen snart 4 veckor gammal
Hanvalpen snart 4 veckor gammal
Hanvalpen snart 4 veckor gammal
Hanvalpen till vänster och tikvalpen till höger
Hanvalpen till vänster och tikvalpen till höger
Läs hela inlägget »
Anna-Lena Karlsson - Commitment's kennel

Välkommen till Commitment's Blogg!

Här sätter vi ut nyheter och bilder. Valpförfrågningar på Bloggen besvaras inte, utan man får skicka förfrågan via "Kontakt" -sidan. Tack!

Bloggarkiv...

Senaste inlägg...

Länkar...

Commitment's finns också på Facebook..

Commitment's Pablo Picasso finns hos Kitty Buurman, Royal Club kennel i Nederländerna.
Cool bild av Commitment's Holy Diver aka Dio. Dio finns hos Monica Oosterman, Pinchou kennel i Kanada.