Lycka har haft en framgångsrik helg i Sundsvall i helgen där hon ena dagen placerade sig som bästa tik 2:a och Bästa tik andra dagen. Vi är mycket stolta och glada över denna svarta, fina tik Lycka med ägare Anette Andersson Källbom och deras framgångar.
Stort Stort Grattis!

Läs hela inlägget »
Lai-Troll's Sanna-Sol "Majken" Lai-Troll's Sanna-Sol "Majken"

Tiden springer i väg och för oss är det sista veckan med gänget som det är full fart på. Jag har i dag försökt fota dom själv utan hjälp och det är inte det lättaste, men någon ny bild blev det i alla fall.

Jag var på veterinärbesiktning med "barna" i måndags och alla klarade sig i genom utan anmärkning. De är vaccinerade och  avmaskade och kommer vara redo för sina nya familjer här under helgen. Mycket trevliga valpar som är både glada och framåt.

Commitment's Red Bull - röd, långhrig hane

Commitment's Playin' With Fire-röd, långårig tik

Commitment's Keepin' It Sweet-röd, långhårig tik

Commitment's Playin' With Fire och Commtiment's Red Bull
Commitment's Playin' With Fire och Commtiment's Red Bull
Keepin' It Sweet, Red Bull och Playin' With Fire
Keepin' It Sweet, Red Bull och Playin' With Fire
Från vänste - Red Bull, Playin'With Fire och liggande Keepin'It Sweet
Från vänste - Red Bull, Playin'With Fire och liggande Keepin'It Sweet
Läs hela inlägget »
Lai-Troll's Sanna-Sol aka Majken Lai-Troll's Sanna-Sol aka Majken

Tiden rusar i väg och stora blir dom snabbt. De är 6 veckor och 2 dagar gamla i dag och är nästintill rumsrena. De är superduktiga. Alla som får valp är informerade om det nu. Herre gud, det är bara två veckor kvar tills de flyttar från oss. Känns som de nyss kom. Majken är en otroligt duktig mamma och än är hon inte trött på de små fast de lever om ibland.

Mamma Majken med en av tikvalparna
Mamma Majken med en av tikvalparna
De två tikarna till vänster och hanen till höger.
De två tikarna till vänster och hanen till höger.
En av tikvalparna och hanen
En av tikvalparna och hanen

Commitment's Keepin' It Sweet, SE46351/2019

Röd, långhårig tik

Commitment's Playin' With Fire SE46352/2019

Röd, långhårig tik

Commitment's Red Bull SE46350/2019

Röd, långhårig hane
Läs hela inlägget »

Stort Stort Grattis alla fina valpköpare som jag har som håller flaggan högt då jag inte själv har möjlighet att vara så aktiv i ringarna... men jag är sjukt stolt och glad för både Er och min skull. Syns man inte, så finns man inte sägs det. All heder till Er!

Jan-Inge Tömmerås ställde CH Commtiment's Decibel "Humle" i Norge och blev Bäst i rasen (BIR). Humle är också morfar åt de valparna som finns hos oss i dag.

Sara Axelsson(till höger) ställde Ch Commitment's Lady Million i Stockholm och slutade BIM (Bäst i motsatt kön). Grattis till Lene också som tog BIRet.

Anette Andersson Källbom (till vänster) ställde CH Commitment's Cuba Libre "Lycka" och slutade Bäst i motsatt kön (BIM) i Backamo.

Läs hela inlägget »

Vilka härliga valpar. Så glada, så framåt. Här är några bilder tagna i helgen.
Alla mår bra och livet är en lek tycker dom. Stamtavlorna har också kommit, veterinärbesiktningen skall bokas och allt annat som hör till. Uppdatering kommer löpande.

Båda tikarna
Båda tikarna
Tik 1
Tik 1
Tik 2
Tik 2
Hanen
Hanen
Hanen
Hanen
Läs hela inlägget »

Det är lite "meckigt" att få ihop tid till fotografering men har fått ihop någon bild med mobilen när jag varit hos "barnen". Lättare också att bara ladda upp bilderna på FB, men i dag är jag äntligen ledig efter en rivstart på jobbet efter semesten. Det kommer bättre bilder sen. Valparna växer och mår bra, är jätte sociala och glada små liv. De äter nu riktiig mat och har börjat vara ute lite grann, men än så länge blir det korta ryck och sen vill de sova igen. Precis som "barn" ska vara. De blir ju aldrig att de kan titta åt samma håll när man ska fota men ändå charmigt. Majken är en jätte duktig mamma i alla fall. Roffe som är pappa tycker nog att de är "så där" med valpisarna. Han luktar på dom men vill inte ha dom allt för nära.

Läs hela inlägget »

Fredagen den 19 juli föddes Roffe & Majken valparna. Två tikar och en hane, alla röda långhåriga. Allt har gått bra hittills, men vi kan fortfarande inte lova något då det är mycket känsligt så här i början. Mer info kommer löpande.

Läs hela inlägget »

Nala är en röd, långhårig tik som föddes 2016-12-27. Hon är röntgad och har HD A och ED 0. Detta är ingen tik som skall användas i avel då hon har vissa allergiproblem, men är en otroligt snäll och fin tik. Ägaren placerar om henne pga allergi i familjen. För mer information så kontakta ägaren gärna först via mail och berätta lite om er själva och vad ni kan erbjuda Nála. Hon är en ung tik i sina bästa år så vi hoppas att det finns en seriös, snäll, omtänksam familj där ute som kan tänka sig att ta hand om henne.
Kontakta:
Natalie Karlsson
E-post: natalie.moveit@hotmail.com
Mobil:  070-4567848

Läs hela inlägget »
Etiketter: omplacering

Vår fina, röda korthåriga tik Lucia eller som hon heter i stamtavlan - Tequila Bum Grozio Akcentas blev Svenk Utställnings Champion i Västerås den 27/4 under den danska domaren Birk Carsten. Handler till Lucia var Marcus Östling.
Roffe - Treat Me Nice Grozio Akcentas vann den öppna klassen men blev utan CK då han är lite blyg, så det var väl egentligen helt rätt även fast vi så klart önskade sista certet på honom också... men det kommer till slut...för det är en otroligt stor och snäll hane som vi hoppas får lämna lite valpar hos oss nu till hösten,

Läs hela inlägget »
Karma & Willi Karma & Willi

Alla valpar är nu röntgade ur Karma och Willi kullen.
Commitment's Somebody To Love: HD A - ED 0
(Svart, långhårig tik)
Commitment's I Want To Break Free: HD A . ED:1
(Svart, korthårig hane)
Commitment's Under Pressure: HD A - ED 0 (Svart korthårig tik), Commitment's The Show Must Go On: HD A - ED 0 (röd, korthårig hane), Commitment's Don't Stop Me Now: HD:A - ED -(Svart, långhårig hane) ED inte röntgat pga av missförstånd om vad som skulle röntgas, men det kommer efter nyår.

Ett Stort Tack till alla valpköpare som röntgat sina hundar från oss. Leder är inte allt men det är viktigt att veta resultatet och i första hand för ägaren så man vet hur man kan hjälpa sin hund om något skulle vara fel, viktigt för mig som uppfödare för att kunna arbeta vidare för bättre och friskare leder hos rasen. Extra viktigt nu också genom att Index finns på chow chow så det kan bli så tillförlitligt som möjligt i avelsarbetet då det systemet byggs på hur många som röntgar sina hundar. Under det här året har ALLA mina valpköpare varit otroligt duktiga på att röntga - INTE bara denna kull. Så en stor eloge och stort Tack till Er! Vi jobbar vidare tillsammans för en friskare ras på alla sätt. Bra leder är ingen garanti för att avkommor får bra leder då vi har med levande varelser att göra och en chow chow har har mycket annat att tänka på också så som temperament och de klinsika defekterna som finns. Alla raser har sina defekter och sjukdomar att arbeta mot så det är inte bara chowen. Men tillsammans så går vi framåt! Tack!

Läs hela inlägget »
Anna-Lena Karlsson - Commitment's kennel

Välkommen till Commitment's Blogg!

Här sätter vi ut nyheter och bilder. Valpförfrågningar på Bloggen besvaras inte, utan man får skicka förfrågan via "Kontakt" -sidan. Tack!

Bloggarkiv...

Senaste inlägg...

Länkar...

Commitment's Pablo Picasso finns hos Kitty Buurman, Royal Club kennel i Nederländerna.
Cool bild av Commitment's Holy Diver aka Dio. Dio finns hos Monica Oosterman, Pinchou kennel i Kanada.