Får be om ursäkt för sen uppdatering men det har inte varit direkt lätt denna gång med att hitta bra hem till mina valpar. Även fast jag är noga så har det varit en del strul så en fet känga till er som bokar valp och sen inte hör av sig. Det kan hända saker som gör att man inte kan hämta och köpa sin valp och det är helt OK men det minsta ni kan göra är i alla fall att höra av er om så på ett litet sms. Det var flera denna gång som bokade valp och sen inte hörde av sig , vilket innebär att jag inte får chansen i tid att prata med andra seriösa valpköpare som verkligen vill ha en valp, blir en hel del omkostnader, nya veterinärbesiktningar och förlorad arbetstid och en otrolig stress då jag verkligen har haft att göra.

En valp annonserades också ut på blocket efter dryga veckan hos sin nya familj pga sjukdom i familjen men utan att kontakta mig. Blir otroligt upprörd då jag alltid säger att fungerar det inte av någon anledning så kontakta mig för jag köper tillbaka valpen. Jag pratade med den här valpköparen och som skulle prata ihop sig med sin familj men hörde ändå inte av sig till mig senare utan valde att sälja valpen till en annan, med ett veterinärintyg som var äldre än 7 dagar. Tur för mig att denna valp såldes till en gammal valpköpare till mig, men där fungerade det inte så bra med den realtivt unga hunden hon själv hade och 9-veckors valpen så hon kontaktade mig och jag satt mig i bilen direkt och åkte och köpte tillbaka den lilla. Valpen var då otroligt glad att se mig igen. Han fick ett bad och en ny familj hos gamla valpköpare till mig så det känns jätte bra. Är det något jag fullkomligt hatar så är det sånt här. Jag älskar mina valpar och hundar och det ska inte vara något slit och släng och jag bryr mig verkligen i var dom är och hur dom har det. Jag får tårar i ögonen bara jag tänker på att man inte bryr sig eller tänker till både före och efter ett hundköp. Det är ett liv vi pratar om. Hur kan man ens överväga att sälja en valp man haft dryga veckan på Blocket?

Veckan efter att jag hämtat den lilla valpen som hade annonserats ut på Blocket så avled min far vid en ålder på 73 år efter en tids sjukdom så denna sommar och semester blev inte vad jag tänkt mig riktigt.

Jag vet inte heller hur det kommer att bli med denna hemsida då avtalet går ut i höst och de vill att man binder upp sig flera år och så vill jag inte ha det. Utan år för år då jag inte vet alls hur det ser ut för mig om 2 år. Förmodligen kommer jag att göra en ny hemsida men Commitment's kennel finns på Facebook både som sida och grupp. Sidan är för alla. Gruppen är för mina valpköpare.

Så nya tag... Jag bjuder på några bilder från min Facebookgrupp som jag hoppas mina valpköpare tillåter mig till att göra. Har så mycket bilder så får nog ta en hel helg sen och bygga den nya hemsidan.
Fina lilla Åke med sin familj.
Fina lilla Åke med sin familj.
När jag hämtade "min" lilla valp som hade annonserats ut på Blocket.
När jag hämtade "min" lilla valp som hade annonserats ut på Blocket.
Så fin bild. Jag älskar den. Detta är Scooby hos sin nya familj.
Så fin bild. Jag älskar den. Detta är Scooby hos sin nya familj.
Fina lilla Albus firar midsommar.
Fina lilla Albus firar midsommar.
Läs hela inlägget »

Jag har en röd, korthårig hane till salu nu. Leveransklar tisdagen den 25/5. Veterinärbesiktas nu på fredag, avmaskad, chippad och vaccinerad med stamtavla. En liten kille med mycket energi men så trevlig. Om intresse finns för den här lilla killen så vill jag att man ringer mig på 070-3619614. Jag vill att man tänkt igenom sitt hundköp noga och att man kan ta emot honom nu när det är leverans. Så det inte blir som det just blivit med honom att man bokar valp och så hör jag inget mer, varken på mail eller telefon och jag har försökt fått kontakt i flera dagar. Jag kan vara svår att nå, men tycker ändå att om man väntar på sin valp så "ligger" man på lite grann i alla fall just för att man längtar efter sin nya familjmedlem. Det är så tråkigt när det blir så här, men bra ändå känner jag att det händer innan valpen levereras till ny familj. Att jag är upptagen är för att jag jobbar, har hundvakter hemma och att det just nu är fullt upp att hålla reda på valparna och göra alla måsten hemma. Det viktigaste för mig är att allt är prickfritt här hemma och att alla hundar har det bra. Jag vill prata med den som är intresserad så man intresserad så är man välkommen att ringa mig om man känner att detta kan vara killen för er familj så får ni också mer information. Det är en jätte fin hane! Föräldradjuren är Bono och Lucia och båda föräldradjuren ägs av mig och man kan titta på bilder och information om dessa under "Hundarna" här på hemsidan.

Läs hela inlägget »

Ja, snart går vi in på sista veckan med vilddjuren. Många tror att det bara är gulligt men det är precis som att ha småbarn. Mycket jobb men så klart jäkligt kul. Sömnen för mig blir inte riktigt vad den ska. De kan vakna allt mellan klockan 3-6 och då är det bara att gå upp för gör man inte det så skriker de med all kraft tills du går upp, riktigt så blir det inte när de flyttar i väg ensamma till sin nya ägare. Här är de 13 stycken och det känns nästan som att det alltid är någon vaken som vill dra i gång de andra och leka. De är så gott som rumsrena och de är ute flera gånger om dagen. Så klart så är det roligt och gulligt på alla sätt och vis och det är underhållande att sitta och titta på de när de far fram ute i vilda lekar. De är underbara men nu är det drag i dom. Veterinärbesiktning på fredag blir det i alla fall och jag håller tummarna att allt går bra men har ingen anledning att misstänka något annat. Jag försökte ta bilder ståendes och med ansikten men de stående bilderna blev inte bra då de inte alls ville stå fint på ett bord så det fick bli ansiktbilder. Nu skriver jag namnen och ägaren bredvid så ni ser vilken valp som är er. Jag har fått återbud på den svarta, långhåriga tiken ur Majkens kull i fall någon är intresserad så vill jag att man kontaktar mig på mobilen 070-3619614. Alla mår bra hemma här och nu ska här klippas lite klor på 13 stycken. Blir kul att träffa er alla snart.

Lucia och Bonos valpar...

Commitment's Firebird - Gunilla

Röd, långhårig hane. (Gult band)

Commitment's Bonneville - Madelene

Röd, korthårig tik. (Rosa band)

Commitment's Desoto - Eva

Röd, korthårig hane. (Turkost band)

Commitment's Fairlane - ?

Röd, korthårig hane. (Blått band)

Commitment's Bel Air - Maria

Röd, korthårig hane. (Svart band)

Commitment's Impala- Malin

Svart, korthårig tik. (Gult band)

Commitment's Deville - Jonas

Röd, korthårig hane. (Grönt band)

Majken och Bonos valpar...

Commitment's Albus Dumbledore - Carina

Röd, korthårig hane. (Grått band)

Commitment's Sirius Black - Emelie

Svart, långhårig hane.

Commitment's Ginny Weasley - Alex

Svart, långhårig tik. (Vitt band). Den här tiken är till salu igen till rätt familj, då det blev en avbokning på henne. Hon är leveransklar den 26/5. Ring vid intresse på 070-3619614.
Ginny är nu såld! 21/5-2021.

Commitment's Cho Chang - Alicia

Röd, långhårig tik. (Oranget band)

Commitment's Luna Lovegood - Alena

Blå, långhårig tik. (Rosa band)

Commitment's Lavendel Brown- Magnus

Blå, långhårig tik. (Rött band)

Läs hela inlägget »
Jag har inte glömt uppdatera. Jag var riktigt på gång igår men datorn stod och tuggade med uppdateringar hela dagen och i dag påminde den mig att minnet snart är slut så... börjar bli dags att skaffa en ny. I alla fall så är det full fart här. Båda kullarna är tillsammans i mitt kök som är uppdelat, vilket innebär att hundarna tagit över köket. Tikarna går tillsammans och hjälps åt med att ta hand om valparna. Ja, Dockan från förra kullen hjälper så klart till, i alla fall med oredan. Båda kullarna har dessutom fått sina namn. Min syster Karin har satt namnen på Lucias valpar som blev döpta efter lite "raggarbilar" och Majkens valpar blev döpta i Harry Potter tema av en valpköpare till mig - Caroline Wilson. Valparna har också fått ett litet kardborreband runt halsen i olika färger så det blir lättare för er valpköpare att följa dom och lika för alla som är här och hjälper mig med hundarna om dagarna när jag arbetar. Det skiljer ju bara en dag mellan kullarna så denna gång valde jag att lägga ihop dom i samma blogginlägg. De är valpkullsförsäkrade i Folksam redan, papperen på stamtavlorna är i vägskickade, veterinärbesiktningen är bokad så allt är under kontroll. Hundmat kommer på hemkörning i morgon och det var inte lite såg jag i bekräftelsen då det bestod av 6 stora paket. Det är bla 4 kilo mat som följer med valpen vid leverans. De har ännu inte varit ute då vädret inte är det bästa ännu. Regn och snö väntar vi denna vecka. Fullkomligt vidrigt, men tänkte ta ut dom till kommande helg. Jag vill inte att de ska stå och frysa och skaka så det blir mycket städning för mig den här veckan då de nu också äter riktig mat. De växer snabbt nu. Helt otroligt och fulla i upptåg. En av Lusses korthåriga hanar har utsett sig själv till utbrytarkung och försöker hitta vägar ut hela tiden. Ett tag så kunde man hitta honom och några av hans syskon i hela huset men nu tror jag att jag lyckats täppa till "hålen" ordentligt. Tänk att det alltid är någon i alla kullar som bara måste hitta på bus hela tiden. Jag kommer att kontakta alla blivande valpköpare till kommande helg så ni vet. Det ser ut att bli hyfsat väder så ska försöka fota dom ute nästa gång och till er som ska ha valp ur dessa kullar så påminner jag också om att jag har en grupp på Facebook - Commitment's kennel som är till för mina valpköpare och närmast sörjande. Sök dit för många gånger lägger jag lite bilder och filmer där med mobilen som inte läggs ut här. Det är mycket enklare än att uppdatera den här hemsidan som tar lite tid. Jag har inte lagt ut något om valpar någon annanstans då jag blir totalt nerringd och nermailad. Som det ser ut nu är alla valpar ur båda kullarna är tingade men förändras detta så kommer jag att uppdatera om jag har någon valp till salu på min grupp eller här på hemsidan. Hoppas ni alla mår bra och att vi får vår snart... och värme.

Lucia och Bonos valpar >>>

Commitment's Fairlane - röd, korthårig hane (blått band)

Commitment's Firebrid - röd, långhårig hane (Gult band)

Commitment's Deville - röd, korthråig hane (Grönt band)

Commitment's Bonneville- röd, korthårig tik (rosa band)

Commitment*s Ber Air - röd, korthårig hane (svart band)

Commitment's Impala - svart, korthårig tik
gult band)

Commitment's Desoto - röd, korthårig hane (turkost band)

Majken och Bonos valpar >>>

Commitment's Albus Dumbledore - röd, korthårig hane (grått band)

Commitment's Luna Lovegood - blå, långhårig tik (rosa band)

Commitment's Cho Chang - röd, långhårig tik (oranget band)

Commitment's Sirius Black - svart, långhårig hane (grönt band)

Commitment's Ginny Weasley - svart, långhårig tik (vitt band)

Commitment's Lavendel Brown - blå, långhårig tik (rött band)

Läs hela inlägget »

Bosse föddes i Majkens förra kull och är halvbror med min Dockan som jag har kvar här sen Lusses förra kull. Bosse har vuxit upp till en väldigt ståtlig, reslig ung herre. Jätte fin!

Halvsyskonen Bosse och Dockan hade väldigt roligt när de träffades och lekte igen.
Halvsyskonen Bosse och Dockan hade väldigt roligt när de träffades och lekte igen.
Läs hela inlägget »

Majkens valpar är ju födda dagen efter Lusses valpar och precis som Lusses så har alla öppnat ögonen här också. Alla mår bra och Majken är så duktig och snäll med dom små. Dockan som är kvar sen Lusses förra kull håller även ett öga på dom här små och båda tikarna är otroligt snälla för de tycker att det är helt OK att Dockan kollar lite men så klart så har jag inte öppet överallt om jag inte är hemma och har översikt över valplådorna. Hårlaget på dessa valpar är jag också NÄSTAN säker på men är helt säker om någon vecka. Alla valpar är tingade även i denna kull men om något förändras så kommer jag att annonsera ut detta här på min hemsida. Veterinärbesiktningen, vaccinering och chipmärkning är beställd till den 21 maj för båda kullarna. Gäller att vara ute i god tid när det är så många då de behöver ta in en extra veterinär när vi dyker upp. Jag kommer att ha fullt upp framöver men jag har så fin hjälp av min syster, en pensionärsdam vid namn Ethel och Magnus. Tack - Ni är guld värda för mig och 4-benta. Som med Lusses kull så gäller samma här - Jag kommer inte att ta bilder och sitta och skicka runt till var och en av alla valpköpare utan kommer försöka ta bilder varje vecka - max 2 veckors mellanrum och uppdatera här på hemsidan för det är helt omöjligt att få till bra bilder själv utan hjälp och det tar så mycket tid och jag prioriterar hundarna, hemmet och jobbet under veckorna. 

Blå långhårig tik...

Blå långhårig tik...

Svart långhårig tik...

Röd långhårig tik...

Svart långhårig hane...

Röd korthårig hane...

Läs hela inlägget »

Valparna växer så det knakar. Tiden springer i väg och så stora så de börjar tröttna på livet i valplådan men de är alldeles för små för att springa runt på golvet men det är absolut dags att göra en större valphage för dom att röra sig i och det kommer fixas till under veckan. De leker lite med varandra och skriker högt när de är missnöjda med något. Lusse är en duktig mamma och Dockan som jag har kvar sen Lusses förra kull smyger gärna i bland och tittar på sina småsyskon. En mycket pigg och alert kull så jag får nog att göra om några veckor. Alla valpar är tingade och skulle det förändras så kommer jag att annonsera ut det här på min hemsida. Hårlaget är vad jag NÄSTAN är säker på. Ett par veckor till så är jag helt säker. Jag kommer inte att ta bilder och sitta och skicka runt till var och en av alla valpköpare utan kommer försöka ta bilder varje vecka - max 2 veckors mellanrum och uppdatera här på hemsidan för det är helt omöjligt att få till bra bilder själv utan hjälp och det tar så mycket tid och jag prioriterar hundarna, hemmet och jobbet under veckorna. 

Tänker inte stanna så länge till i den här valplådan..... De hänger ofta över kanten som har säkrats med en extra planka så de inte tar sig ut.
Tänker inte stanna så länge till i den här valplådan..... De hänger ofta över kanten som har säkrats med en extra planka så de inte tar sig ut.

Röd korthårig hane...

Röd långhårig hane...

Röd korthårig hane...

Röd korthårig hane...

Röd korthårig hane...

Röd korthårig tik...

Svart korthårig tik...

Läs hela inlägget »
Majken födde 7 valpar den 31/3-2021, tyvärr var 1 dödfödd. De andra mår bra och fördelade sig så här -  1 röd hane, 1 röd tik, 1 svart hane, 1 svart tik och 2 blå tikar. Jag vet ännu inte om de lång- eller korthår. De blå tikarna är redan reserverade. De här två valpkullarna som nu är födda är de första och sista jag kommer ha på ett väldigt långt tag framöver. Möjligen kommer min svarta korthårstik Stina paras till nästa år (2022) men det beror helt på hur livet ser ut och om tid finns för valpar. Födseln för både Lucia och Majken gick snabbt och bra. Nu är det bara att hoppas att att de fortsätter växa och må bra. Det är så klart lite känsligt i början. När de är ungefär 4 veckor gammal så kan jag se om de är lång- eller korthår. Vill man absolut ha ett långhår så är det inget jag kan lova ännu att man får och rekommenderar då att man kontaktar en kennel som med säkerhet har långhår. Vill man ha en chow chow oavsett hårlag så har man större chans att få köpa en valp hos mig. Uppdateringar om valpkullarna kommer kontinuerligt under deras 8 veckor hos mig.
Läs hela inlägget »
Så blev det några riktiga påsksmällar här i Grängesberg hos mig igår. Helt otroligt - 7 valpar blev födda - 5 röda hanar, 1 röd tik och 1 svart tik. Jag vet ännu inte om de är lång- eller korthår men det visar sig inom de närmsta 4 veckorna. Det blir som det blir i alla fall. Viktigaste är att de mår bra och hittills ser det ut som att de mår bra allihopa och jag hoppas det fortsätter så. Kommer en liten uppdatering varje vecka fram tills de flytttar så ni kan följa dom.
Läs hela inlägget »

Jag har skapat en grupp på Facebook för enbart för valpköpare till mig. Gruppen är avsedd för bilder,nyheter på min kennel, snabba tips och råd och det för att det går snabbare att få ut information där än här på hemsidan även fast jag verkligen försöker hålla den uppdaterad med det krävs mycket mer tid. Till er som har Facebook och är valpköpare till mig så sök på Commitment's kennel och klicka in er där. Anledningen till gruppen är att jag är otroligt trött på allt "komsikomsa" och galna råd som man kan få där okunniga, oerfarna människor skriver svar som inte vet någonting. Jag säger som jag alltid sagt. Är hunden tex sjuk eller har ont så går man till en veterinär och konstaterar felet och inte googlar eller frågar i en grupp där man oftast får hur många olika svar som helst... vad väljer du för svar? Man kan till och med förvärra ev. skada eller sjukdom om man inte går till kunnig veterinär. Jag kan ge många råd och tips men jag är ingen veterinär, men jag har hur som helst 31 års erfarenhet av rasen och har varit med om det mesta under åren. Både roliga, tråkiga och ledsamma saker.
Så välkomna att klicka in er där mina valpköpare!

Läs hela inlägget »
Anna-Lena Karlsson - Commitment's kennel

Välkommen till Commitment's Blogg!

Här sätter vi ut nyheter och bilder. Valpförfrågningar på Bloggen besvaras inte, utan man får skicka förfrågan via "Kontakt" -sidan. Tack!

Bloggarkiv...

Senaste inlägg...

Länkar...

Commitment's finns också på Facebook..

Commitment's Pablo Picasso finns hos Kitty Buurman, Royal Club kennel i Nederländerna.
Cool bild av Commitment's Holy Diver aka Dio. Dio finns hos Monica Oosterman, Pinchou kennel i Kanada.