Nala är en röd, långhårig tik som föddes 2016-12-27. Hon är röntgad och har HD A och ED 0. Detta är ingen tik som skall användas i avel då hon har vissa allergiproblem, men är en otroligt snäll och fin tik. Ägaren placerar om henne pga allergi i familjen. För mer information så kontakta ägaren gärna först via mail och berätta lite om er själva och vad ni kan erbjuda Nála. Hon är en ung tik i sina bästa år så vi hoppas att det finns en seriös, snäll, omtänksam familj där ute som kan tänka sig att ta hand om henne.
Kontakta:
Natalie Karlsson
E-post: natalie.moveit@hotmail.com
Mobil:  070-4567848

Läs hela inlägget »
Etiketter: omplacering

Vår fina, röda korthåriga tik Lucia eller som hon heter i stamtavlan - Tequila Bum Grozio Akcentas blev Svenk Utställnings Champion i Västerås den 27/4 under den danska domaren Birk Carsten. Handler till Lucia var Marcus Östling.
Roffe - Treat Me Nice Grozio Akcentas vann den öppna klassen men blev utan CK då han är lite blyg, så det var väl egentligen helt rätt även fast vi så klart önskade sista certet på honom också... men det kommer till slut...för det är en otroligt stor och snäll hane som vi hoppas får lämna lite valpar hos oss nu till hösten,

Läs hela inlägget »
Karma & Willi Karma & Willi

Alla valpar är nu röntgade ur Karma och Willi kullen.
Commitment's Somebody To Love: HD A - ED 0
(Svart, långhårig tik)
Commitment's I Want To Break Free: HD A . ED:1
(Svart, korthårig hane)
Commitment's Under Pressure: HD A - ED 0 (Svart korthårig tik), Commitment's The Show Must Go On: HD A - ED 0 (röd, korthårig hane), Commitment's Don't Stop Me Now: HD:A - ED -(Svart, långhårig hane) ED inte röntgat pga av missförstånd om vad som skulle röntgas, men det kommer efter nyår.

Ett Stort Tack till alla valpköpare som röntgat sina hundar från oss. Leder är inte allt men det är viktigt att veta resultatet och i första hand för ägaren så man vet hur man kan hjälpa sin hund om något skulle vara fel, viktigt för mig som uppfödare för att kunna arbeta vidare för bättre och friskare leder hos rasen. Extra viktigt nu också genom att Index finns på chow chow så det kan bli så tillförlitligt som möjligt i avelsarbetet då det systemet byggs på hur många som röntgar sina hundar. Under det här året har ALLA mina valpköpare varit otroligt duktiga på att röntga - INTE bara denna kull. Så en stor eloge och stort Tack till Er! Vi jobbar vidare tillsammans för en friskare ras på alla sätt. Bra leder är ingen garanti för att avkommor får bra leder då vi har med levande varelser att göra och en chow chow har har mycket annat att tänka på också så som temperament och de klinsika defekterna som finns. Alla raser har sina defekter och sjukdomar att arbeta mot så det är inte bara chowen. Men tillsammans så går vi framåt! Tack!

Läs hela inlägget »

Willi och Karma dottern Maja som föddes den 17 oktober 2017 är röntgad med det bästa tänkbara resultatet - HD A och ED 0. Stort Grattis till ägarna... och även till mig för det är jäkligt kul med såna här resultat som uppfödare. Nu håller vi tummarna att syskonen får lika bra och vad jag vet så kommer alla att röntgas inom den närmaste tiden. Stort Grattis igen till alla inblandade!
Bilden är gammal och är i från när Maja sopade hem BIS på en inofficiell utställning i 6-9 månaders klassen. Inte illa och jätte kul när bästa rasen får stå längst upp på prispallen!

Läs hela inlägget »
Commitment's I Want To Break Free aka Bono Commitment's I Want To Break Free aka Bono

Commitment's kennel har tagit en paus gällande uppfödandet men vi hoppas vara tillbaka till våren 2019. På grund av separation och många andra tragiska och ledsamma omständigheter så har det helt enkelt inte funnits möjlighet att föda upp valpar då varken tid eller kraft har funnits utan vi har haft fullt upp med att se till att stå på benen själva och ta hand om de hundar vi har. Mitt i allt annat elände så förlorade vi även några hundar. Det blev helt enkelt för mycket. Jag funderade verkligen om jag ska hålla på med uppfödning för det blev så mycket och så jobbigt så jag kan knappt tänka på det innan det nästan vänder sig i magen på mig... och ändå vet jag att allt kan hända, men allt behöver verkligen inte hända inom loppet av två veckor som det gjorde hos oss. Det har varit ett otroligt jobbigt år där allt ställts på sin spets, men jag hoppas att vara tillbaka till våren. Commitment's kennel kommer inte att ha uppfödning i lika stor omfattning som det varit, utan vi jobbar oss sakta tillbaka. Jag och Marcus kommer att köra samarbete med hundarna och hjälpa varandra oavsett vad som händer. Hemsidan kommer att uppdateras löpande och allt som planeras och händer kommer att publiceras här. hundarna bor också kvar hos Marcus och jag har dom när jag kan på helgerna då allt inte riktigt är ordnat runt omkring mig gällande boende och ordning för hundarna ännu.
Sen vill jag skicka varma kramar och tack till alla som har hört av sig med så mycket "pepp", snälla och omtänksamma ord på messenger, sms och e-post. Det har gett mig mycket tröst i allt elände som varit och jag har verkligen tagit allt till mig. Tack så mycket! Livet är fasiken inget för amatörer brukar jag säga.

Läs hela inlägget »

Liten blir stor... tycker inte det var länge sen jag var till Norge och hämtade hem vår Majken som för övrigt är vårt "barnbarn" också, med Ch Commitment's Decibel aka Humle som far. Lai-Troll's Sanna-Sol har röntgats och fick det bästa tänkbara resultatet. HD:A och ED:0. Vi är mycket, mycket glada och tacksamma för denna fina tik. Stort Tack till Lai-Troll's kennel för att vi fick förtroendet att få köpa denna helt underbara tik.

Läs hela inlägget »

Många har nu för tiden ingen fast telefoni... och inte vi heller längre så man kontaktar mig på mobilen - 070-3619614 eller e-post info@commitments.se. Jag arbetar skift och kan vara svår att få tag så många gånger är det lättare att få första kontakt med mig via e-post.

Läs hela inlägget »

Commitment's Black Orchid aka Hera är röntgad och avläst av SKK med fantastiska HD A och ED 0. Vi är så glada och lättade. Hon blev egentligen röntgad den 15/12 tillsammans med Roffe och Lucia men SKK vill ha nya och "skarpare" bilder på armbågarna så det blev en extra röntgen... och en lång väntan på avläsningen, men nu kan vi slappna av och planera för framtiden. Vi har haft tur med röntgenresultaten nu... Kanske ska köpa mig några trisslotter också... för alla vet hur det är med det här med röntgen när man håller på med hundar och genom att det tog så lång tid så trodde jag att de hade hittat massor av fel. Det enda jag var helt säker på är att denna hund har alltid varit frisk och aldrig stel eller halt i några leder... Nu andas vi ut och gläds med det superfina resultatet.

Läs hela inlägget »

I slutet av 2017 och början av 2018 så flyttade Ella & Jack valparna från oss. Commitment's Hells Bells aka Miranda flyttade med Åse Helland till kennel
Lo Zoom's i Sorrunda. Commitment's Fly On The Wall aka Smilla flyttade med Alexander Göransson till Malmö och Commitment's Back In Black aka Elvis flyttade med Niina Kallankaari- Leijonaharjan's kennel till Finland. Lilla Commitment's Thunderstrack aka Skrållan blev kvar hos oss. Vi önskar alla valpköpare stort Lycka Till och 3 av dessa kommer vi garanterat att få följa i utställningsringarna och det ser jag fram emot. All lycka från oss!
Vill man kika mer på Lo'Zooms och Leionaharjans kennel så hittar ni länkarna på min länksida, >>>

Läs hela inlägget »

De här bilderna togs den 20 december men tyvärr har inte tid funnits att uppdatera då det varit väldigt mycket på gång här. Valparna växer upp i alla fall  - till helt underbara varelser. De ser jätte fina ut och de blev 7 veckor i söndags den 24/12, på fredag blir det veterinärbesiktning och jag har inget skäl till att misstänka att något skulle vara fel på dom här. Bettet ser fint ut på alla och de har klara fina, torra ögon och öppna ansikten. Tiden springer i väg, tyckte nyss de föddes och det är full fart i huset. Precis som det ska vara.

Commitment's Back In Black - svart hane

Hanen är reserverad för Finland - blir mycket spännande att följa och vi hoppas att han kommer i framtiden att ge mycket bra för rasen och Finland.

Commitment's Hells Bells - svart tik

Den här tiken kommer att flytta till en uppfödare i Sverige, blir också mycket spännande att följa

Commitment's Fly On The Wall - svart tik

Denna lilla gulliga tik kommer troligen att flytta söderöver i landet - får besked efter helgen.

Commitment's Thunderstruck - röd tik

Den lilla röda tiken är det fortfarande lite osäkert var hon hamnar. Vi får se. De skall ha det bra var de än hamnar - det är viktigast för oss.

Läs hela inlägget »
Anna-Lena Karlsson - Commitment's kennel

Välkommen till Commitment's Blogg!

Här sätter vi ut nyheter och bilder. Valpförfrågningar på Bloggen besvaras inte, utan man får skicka förfrågan via "Kontakt" -sidan. Tack!

Bloggarkiv...

Senaste inlägg...

Länkar...

Commitment's Pablo Picasso finns hos Kitty Buurman, Royal Club kennel i Nederländerna.
Cool bild av Commitment's Holy Diver aka Dio. Dio finns hos Monica Oosterman, Pinchou kennel i Kanada.