Karma & Willi valparna är födda...

Tisdagen den 17/10 så föddes äntligen de efterlängtade valparna efter Karma och Willi. Det blev totalt 6 stycken!!!! (Vi trodde det skulle bli 3-4 stycken) men en var dödfödd så 5 stycken är kvar. Det blev 2 svarta tikar, 1 röd hane och 2 svarta hanar. Den som dog var en röd tik. Tråkigt, men sånt som händer. Hur som helst tur att den döda valpen kunde födas ut på ett normalt sätt och att den som kom efter den döda, levde och mår bra. När någon valp har dött i magen eller på vägen ut kan det bli utdraget då tiken inte har någon hjälp av valpen att ta sig ut vilket gör att det finns risk att de som ligger efter dör på vägen ut. Alla valparna och Karma mår bra och jag hoppas att det fortsätter så. De första 3 veckorna kan vara kritiska. Alla valpar i denna kull är sålda sen länge. Karma är en duktig förstagångs mamma.Vi vet ännu inte om valparna är lång- eller korthår.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar