Donna & Dylan valparna är födda...

I går den 18 juni efter ett mycket långdraget dygn så föddes 3 jätte stora valpar. 2 röda hanar och 1 svart tik. Den svarta tiken föddes i mellan hanarna men var tyvärr dödfödd och där också en förklaring att denna födsel blev så utdragen och lång. Vi var oroliga att de valpar som eventuellt skulle komma efter också skulle vara döda pga att det lätt blir så om en valp är död innan födsel, de kan liksom inte "hjälpa" till att komma ut. Hanarna vägde 525 och 550 och tiken vägde 490 gram... så det är inte konstigt att födseln tog tid och att Donna såg ut som att hon bar på 5-8 valpar.... Dessa valpar vägde nästan var och en som två normala valpar. Håraget på killarna är okänt, men nu håller vi bara tummarna att de överlever och utvecklas som de ska, innan vi tar något mer steg... Kul i alla fall att vår Dylan är far... kan nog bli så att en av killarna stannar här. Framtiden får utvisa hur det blir för Dylan börjar bli till åren....

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar