Välkommen 2017! 

Lite kort om året som gått och vad jag hoppas på inför 2017...

Jag hoppas att alla djur blev förskonade av alla smällare och fyrverkerier under nyår. Hos oss existerar inte detta utan då måste man upp till byn om man vill se nåt sånt. För min del kan man förbjuda allt vad smällare och raketer är... Förstår inte vitsen med det, med tanke på alla som faktiskt blir rädda, 2- som 4-benta och på alla skador som blir med detta varje år.

2016 har inte varit något bra år för oss, men ändå varit ett år där jag tagit två stora beslut för min hälsa. Vi har förlorat 3 vuxna hundar varav en av dessa var en uppfödning från oss som omplacerats och det fungerade inte alls och 4 valpar har dött för oss under året. Jag har varit med på många avlivningar och sjukdomar under mina många år som hundägare och uppfödare... man vänjer sig aldrig. Lika tufft och ledsamt varenda gång. Liten som stor.
Vi har haft två tuffa, hemska och mycket ledsamma separationer i vår närhet som har tagit hårt på oss. Detta har gett en otroligt negativ påverkan på oss som gjort oss både ledsna och illa berörda. Fem personer i vår närhet och bekantskapskrets har avlidit. Ingen av dessa människor blev ens 56 år gamla. Tre av dom var sjuka i cancer mm och två valde att ta sitt liv pga psykisk ohälsa. Den yngsta var 27 år gammal. Detta har också påverkat oss på många sätt. Mitt i alla elände så "går livet vidare" så det är bara att bita i hop.
Jag valde att inte besöka en enda hundutställning under 2016, därav så är nästan ingen av mina hundar eller uppfödningar utställda i Sverige, där emot så har det gått hur bra som helst för mina uppfödningar i Norge - Commitment's Only The Brave aka Brasse och Commitment's Decibel aka Humle, båda ägs av Lai Trolls kennel. Jag är glad och förhoppningsfull över att i framtiden få i gång ett samarbete med Norge. Vi behöver varandra i den här rasen. Commitment's Born Wild i Finland har blivit far till en stor och fin kull. Commitment's Bright Chrystal aka Donna som bor hos oss har just nu sin sista valpkull. Åldern tar ut sin rätt. Vi kommer självklart att behålla antingen båda eller en av tikarna i denna kull. Hammarstigen's Franz Af Skåne har köpts in till kenneln, med lite nytt på den ena sidan i stamtavlan och lite av vårat gamla i den andra sidan. Vår förhoppningsvis framtida avelshane. Nellwood's Nice Surprice aka Karma köptes in till förra julen och hon röntgades i oktober och blev fri runt om - så detta är i alla fall jätte kul. 
Det kommer att struktureras om lite på vår kennel under 2017. Vi får se vad/ hur det blir. 

Den 5 september gjorde jag en Gastric Sleeve, där man helt enkelt kapade magsäcken på mig. Äntligen kanske denna "jojo" bantning med vikten upp och ner på allt mellan 10-40 kilo tar slut. I dag mår jag jätte bra och har i skrivande stund gått ner 22 kilo sedan operation - totalt nästan 30 kilo.... Det känns kanoners - aktiv har jag alltid varit, men nu går det lätt kan jag säga och jag orkar vara ännu mer aktiv. Så nu vet ni varför jag blivit smalare. 
Det bästa av allt, det inte många trodde var att jag på min operationsdag slutande röka, efter 25-30 år där jag rökt ett pkt om dagen. Visst är jag röksugen ibland men det går faktiskt jätte bra, långt över förväntan.

Jag har också fått lite kritik att jag kan vara sen att svara på e-post, med det vill jag säga att ibland kan det vara att jag faktiskt har annat för mig än att sitta vid datorn, som tex att välja att vara i skogen med hundarna. Under veckorna arbetar jag skift och när jag är hemma så väljer jag att ta hand om hem och hundar. Det kan vara ännu svårare att ringa mig och jag ringer absolut inte upp främmande nummer där det inte finns ett meddelande heller. Bästa sättet att kontaka mig är via hemsidan "Kontakta mig" som går direkt till min e-post eller skriva till min e-postadress direkt -  info@commitments.se .

De var lite vad som hänt hos oss..

Under 2017 önskar vi att alla får vara friska och må bra, både 2 och 4-benta. Att hälsan på chowarna blir bättre och att fler låter röntga sina hundar för bättre ledhälsa. Tillsammans kan vi göra att allt blir lite bättre. Jag hoppas också äntligen kunna komma i väg till Kanada och New York detta år för att hälsa på några av mina valpköpare "overthere", men med fulla huset i hundar så kan man inte räkna med att något blir av. Jag ska också försöka ta mig i kragen och ta upp det här med utställningar igen, men ibland blir det bara för mycket och med hektiska veckor så vill man också vara hemma när det blir helg och "inte göra någonting". Sen hoppas jag att jag ska kunna förutom den vanliga chowträffen kunna få tid att ha en Commitment's träff där vi möts och gör något trevligt. Jag är också som de flesta vet också aktiv i rasklubben CCR på olika poster... Det kan nu vara något jag glömt att ta upp i detta inlägg, men hur som helst så önskar jag alla En God Fortsättning på 2017!
Kram på Er!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar