Vilken överraskning...

I lördags fick vi vara med om något som vi aldrig varit med om tidigare då Sofia födde en liten röd, tikvalp helt plötsligt. Detta var en planerad parning men jag har sagt hela tiden att hon är tom, då hon inte visat några som helst tecken på dräktighet. Hon hade inga tuttar, inte tappat någon päls på magen, ing flytningar osv. Vi har dessutom gått långa promenader och hon har inte visat något tecken på trötthet eler annat.  Inte ett tecken så långt ögat når. I går var hon ute och lekte som bara den med Karma på gården. Jag var på väg ut och skulle ta mig en promenad med hundarna. Plötsligt blir Sofia jätte ivrig och vill gå in. Vi släpper in henne och hon börjar genast bädda i alla hundbäddar. Vi hade ingen valplåda framme för henne, men väl en för Donna där vi med 100% säkerhet vet att hon är dräktig så det var bara att ta den valplådan till vårt sovrum. En timme tog det från det att Sofia kom in, så var en liten röd tikvalp född. Sofia hade ingen mjölk eller i alla fall väldigt dåligt med mjölk, men det verkar komma i gång för valpen är nöjd. Detta tog oss "alla på sängen" kan man säga, men tur att vi var hemma och att allt gick bra. Lilla "Babben" som vi kallar valpen för kommer med all säkerhet att stanna hos oss, men först och främst hoppas vi att hon överlever och blir frisk på alla sätt. Det var ju därför denna parning gjordes för att vi hoppades att det skulle kunna bli någon tik efter vår Dylan som nu är över 8 år, så vi hinner spara något efter honom...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar