Angående blandrasavel...

Då det framkommit till min vetskap att en av mina valpköpare har parat sin chowetik som föddes hos oss 2012 med en bordercolliehane och med det så vill jag här med göra det väldigt klart att detta är inget som Commitment's kennel står bakom. Nu vet jag ännu inte om det är en tjuvparning eller om det var en planerad parning. I vilket fall så anser jag att det är allt annat än en bra blandning mellan olika raser. Tiken är inte hälsotestad och jag vet inte om hanen är det... och det är nog inte det värsta. Det jag tänker på är vad dessa raser har för egenskaper. Vallinstinkt, lite stressad som bodercollien är och med en ras som kan vara mer eller mindre reserverad osv. Jag tror inte att detta är en bra kombination någonstans... och jag är otroligt arg och besviken. Jag har inte fått någon förklaring av dessa valpköpare heller, möjligt är att de inte tycker att jag har med det att göra. En seriös uppfödare lägger ner massor av tid och pengar på att meritera sina hundar, göra olika kostsamma parningar, registreringsavgifter, hälsotestar sina hundar och mycket, mycket mer och det för att vi alla i framtiden ska kunna köpa oss en friskare och renrasig chow chow... Det gör mig ont att tyvärr en av mina uppfödningar ska vara med och bidra till blandrasavel. Fy fasiken säger jag bara och som sagt. Vi står inte bakom detta någonstans. Vi är inte intresserade av att sälja någon av våra uppfödningar till något sådant. Jag hoppas att jag aldrig någonsin behöver se eller höra om något sånt här igen.... Finner nästan inga ord att sätta på hur mycket jag OGILLAR det här. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar