Ingen tur med våra framtida avelshundar...

Vi försöker verkligen hela, hela tiden att hitta nytt, friskt avelsmaterial för att kontra både ledresultat, inavelsgrad och den klinisk friska hunden som för oss är absolut det allra, allra viktigaste. Kan inte en chow leva ett normalt hundliv så är det inget liv, oavsett egentligen röntgenresultat på papperet, men man vill så klart alltid ha det bästa när man tänker avel eller så nära det bara går. Det bästa får man inte varje gång oavsett att man gör det bästa enligt alla regler, krav och bra ledresultat. På en månad här så har 2 hanhundar försvunnit ur våra avelsplaneringar. Vår egenuppfödda Billy och nu även fina Frankie som vi samäger med Lo'Zoms kennel. Frankie kommer att skrivas över på Åse som ensam ägare under kommande vecka. Även en tredje hane hos min kollega som också skulle varit ett bra tilltänkt, framtida avelsmaterial. Ingen av dessa hanar har några kliniska problem men har dåliga röntgenresultat, antingen fram eller bak. Billys bilder skickades aldrig in för avläsning då man inte behöver vara en raketforskare att förstå att armbågarna inte hade ett bra resultat så det spelar ingen roll för mig vad det skulle haft för grad på papperet. Armbågarna var inte bra på Billy men han hade perfekta höfter, Frankie hade perfekta armbågar men dåliga höfter och hanen hos kollegan hade perfekta höfter och dåliga armbågar. Jag blir verkligen riktigt, riktigt ledsen ibland.... och så besviken och så klart alla andra inblandade också. Känns som man fått en riktig "magpumpare"....men bara att ta ett djupt andetag, smälta allt och fundera vad som blir nästa steg. Röntgade, friska hanhundar "växer liksom inte på träden" så det bara är att gå ut och välja en ny. Vill också med detta visa att allt kan hända. Det är levande individer vi har att göra med och inga "saker & ting" och att det kan slå fel flera gånger om även hos oss uppfödare, trots att vi gjort det bästa med att göra de rätta kombinationerna och köpa in nytt avelsmaterial enligt alla hälsointyg som finns osv...
Ibland blir det verkligen fel oavsett... MEN vi kommer igen...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar