Sofia födde 3 valpar i natt...

Klockan 1 i natt blev jag väckt av en valpsjuk Sofia som bäddade runt i vår säng. Födseln gick bra även fast jag flyttade ner henne till valplådan från sängen och har suttit yrvaken bredvid henne på golvet hela natten. Vid 3-tiden föddes en röd hane, ungefär 1½ timme senare föddes en röd tik och ca. 1½ senare föddes en svart hane. "Tyvärr" så föddes tiken med outvecklad svans, nästan som stubbsvans men hon är pigg och alert och kommer hos rätt familj bli en helt underbar sällskapshund. Avel och utställning är inget att tänka på för henne, men svansen är inget som hon kommer att lida av i livet. Ett skönhetsfel helt enkelt.. eller kanske till och med en charmig defekt. Även fast jag så klart är superglad för dessa valpar så hade jag önskat att de hade varit några flera men Lene som äger Willi har lovat mig att jag får göra om denna kombination i höst så det känns lite lättare. Här tar vi inte bara en valpkull och "kränger" i väg utan detta var en viktig kombination för min uppfödning, då dessa linjer var något jag kunde bygga vidare på med de hundar jag har. Nu är det tyvärr många som blir utan valp som jag vet verkligen hade önskat en valp ur denna kombination. Så det är jag ledsen för, men man kan helt enkelt inte styra och bestämma över naturens gång hur gärna man vill ibland. Hur som helst så är det absolut viktigaste att mor och barn mår bra och de gör dom. "Barna" eller "kycklingarna" gör inget annat än "snuttar", äter och sover och Sofia tar "mammarollen" på största allvar.
Den lilla tiken med "stubbsvans". Detta är inget som OK för rasen chow chow om man tex vill ha en hund till avel eller utställning, men ville ändå visa hur det ser ut. Allt kan hända precis som hos oss människor. Hon är pigg och glad i alla fall och kommer säkert att sätta ett alldeles speciellt avtryck i hjärtat hos oss. Det blir lätt så när man är lite speciell. Hon kommer att bli en underbar sällskapshund i rätt hem.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar