Begränsa smällandet...

Skriv under för att fyrverkeribegränsningar - Vi har självklart skrivit under redan. Klicka på bilden för komma till namninsamlingen. (www.skrivunder.com/fyrverkeribegransningar) Skriv under för att fyrverkeribegränsningar - Vi har självklart skrivit under redan. Klicka på bilden för komma till namninsamlingen. (www.skrivunder.com/fyrverkeribegransningar)
Nu har vi turen att vi bor lite "offside" från allt vad smällare heter och har inga "skott"rädda hundar. Bredvid oss har vi en granne med häst så här i lilla Karlsänge smäller det ingenting men på många andra ställen smäller det i flera dagar, kanske till och med veckor. Många blir skadade, både djur och människor och lika många blir rädda för livet. Många djurägare tvingas hålla sina djur neddrogade i flera dygn för att de annars helt enkelt stressar ihjäl sig.
Smällandet i tid och otid är ett djurplågeri av högsta grad så för mig är det förvånansvärt att det kan få fortsätta utan begränsingar.
Ta inte med Er djuren ut på platser där det kommer att vara fyrverkerier. Är de inte redan rädda så kan de bli det och dessutom för resten av livet.
Var rädda om varandra - både djur och människor. Det kan aldrig vara värt att lägga så fruktansvärt mycket pengar på några sekunders sken på himlen eller nån sekunders smäll. Lägg pengarna på något bättre och ta hand om varandra i stället.
Gott Nytt År!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar