Brev från Atle...

Vi har fått brev från fina Atle i Skåne. Atle heter egentligen Commitment's Armani Code och är en son efter Charlie och Corina. Han går från klarhet till klarhet. 
Här är brevet... Behöver inte beskriva något då Atle gör det själv med hjälp av matte Ann.

Hej Anna-Lena!

Nu var det längesedan jag skrev. Du förstår här händer saker hela tiden och matte har inte haft tid (säger hon) att hjälpa mig att skriva. Tangenterna är för små för mina tassar –

Jag har varit på en BPH-beskrivning som matte anmält mig till.

Tidigt på morgonen (för matte o mig) kl. 06.00 skulle vi upp och ta en skogspromenad.  Det var roligt för jag tror skogens alla djur var på G när vi kom. Härligt. Jag glömde bara vad jag borde göra under promenaden. OK Sedan skulle vi åka bil. Matte satte fram en fin landgång åt mig att gå in i bilen på men ha, ha jag hoppade direkt in, det har jag inte gjort på länge. Matte är lättlurad.

Vi kom fram till en brukshundklubb där var 4 personer på hela planen. De stod i grupp och tittade på oss. Då skulle vi gå runt dem – trams – vad var det bra för.

Sen skulle matte o testledaren leka med mig och kasta saken för att jag skulle hämta den. Var får de allt ifrån – jag gick ut och kolla men matte fick hämta saken själv. Hi, hi

Nästa moment var lite bättre där var tre askar med ”smaskens”. Den förste var lätt att öppna, nr. 2 var stängd så jag fick skruva upp locket för att nå det goda. Burk nr.3 var riktigt stängd då fick jag be matte om hjälp – och det gjorde hon. Rätt igen.

Så fick vi gå en runda då det plötsligt dök upp en konstig gubbe. men va var det – jag kollade, det var inget intressant.

Vi gick vidare då började det skramla någonstans. OK jag fick kolla vad det var men ganska ointressant.

Helt plötsligt kommer där ”något” ut från buskarna och väsnas – hallå – så löjlig, den kom närmare o närmare. Jag tyckte det var ganska löjligt så jag kolla in lite andra saker istället. Matte var ju nyfiken så hon skulle prata med denna person, då gick jag också dit för att kolla – det var en trevlig människa men VARFÖR skulle hon klä ut sig på det viset. Ha, ha.

På detta stora område skulle vi naturligtvis gå över några små broar som var rörliga och ojämna att gå på. Ibland förstår jag mig inte på hur människor tänker.

Som avslutning gick matte o jag fram o tillbaka lite o ”lekte” lite. Samtidigt var det någon som sköt i närheten flera gånger. Det bekymrar mig inte alls.

Tyvärr, har testet inte dokumenterats, varken på bild eller film, vilket matte tycker är tråkigt då det hade varit trevligt att visa för de som vill göra testet. Jag skötte mig BRA…

NU kom alla (4) fram och prata med oss – alla var jättetrevliga, klappade och pratade snällt med mig. De var mycket nöjda med mitt beteende och sa’ till matte att jag var en trevlig hund och kommer att gå långt med den trygghet som jag utstrålar. Vadå kan man vara något annat… Jag fick en mycket bra bedömning. Den kan man se på SKKs hunddata om det finns någon tik som är intresserad av en stabil hane – så ring!!

Efter testet var vi på klubben, för matte skulle hjälpa till med utställningen, där träffade jag min instruktör. Vi blev glada båda två att återses. Du kan tro att jag är populär på klubben. Alla beklagade att jag inte blev utställd. Det här testet ställde ju till det för vi visste inte när på dagen som vi skulle gå.

KRAMAR

Höstliga hälsningar från

ATLE

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar