Humle & Dumle 19 dagar gamla...

De tre bröderna blev bara två efter några dagar. Naturen är grym, den är hård och ofta gör den mycket ont. Vi kämpade med denna lilla valp dygnet runt så vi var alldeles upprivna, ledsna och alldeles slutkörda och det blir inte mycket vila och sömn när man ska hålla en valp vid liv. Han hade en defekt som gjorde att jag blev nöd till att åka till veterinären och låta honom somna in då han inte klarade att äta själv. Vi hade även ett namn på honom och det var Gladiator och namnet symboliserade hans kamp om livet...

Men nu har vi två helt underbara guldklimpar som jag ser fram i mot att följa med kameran när de börjar röra på sig lite mer och kommer ut på golvet. Den ena av dem kommer att förmodligen att flytta till Norge och den andra kommer att flytta till Finland. Vem som flyttar var återstår att se.
Det är faktiskt första gången vi har en kull med "bara" två styckn valpar i så detta kommer förmodligen att kännas som rena "semestern" för oss. De har inte fått några riktiga stamtavlenamn ännu men vi kallar dem för Humle och Dumle. Humle är den som är fawnfärgad och Dumle är den röda killen. Jag har aldrig varit med om så "tjocka" valpar någonsin så de får då mat så de klarar sig och de har öppnat ögonen och förstått att det finns en värld utanför valplådan då de hänger på kanten och skriker ut sitt missnöje om de ser mamma Lovis på andra sida.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar