Vi har testat "klicker" på några av våra vänner...

Tyson Tyson

Vi införskaffade två "klicker" när vi var till Västerås på hundträff förra helgen för klickerträning var en av aktiviteterna där. Vi har tränat lite med dessa hemma och faktiskt så tror jag att chowarna tycker att det där är kul för det är väl perfekt när de tappar fokus från oss och sen när de väl tittar upp på oss så "klickar" det till och det kommer en godisbit på sekunden. Vi själva tycker också att det är fantastiskt roligt... och enkelt. Vi rekommenderar er verkligen att testa. Den klicker vi köpte kostade 39 kronor på Arken Zoo så det är ingen dyr "leksak" och nyttigt att träna några minuter var dag just för att aktivera huvudet. Tänk bara på att man klickar i exakt rätt sekund för som sagt var jag själv figurant på träffen i Västerås och skulle förstå vad jag skulle göra genom klicker... och det var inte lätt så jag antar att det är lika svårt för en hund om man inte är nogrann och tydlig. Här är några bilder på träningen hemma hos oss i Karlsänge där vi testade på Lovis, Tyson och Donna.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar