Brev från Atle...

Atle kollar in om korven blir uppskuren på rätt sätt. Atle kollar in om korven blir uppskuren på rätt sätt.

"Brev från Atle"

Hej

Nu har vi varit i stan och kollat in många saker o dofter. Jag var hos några unga flickor och blev väl omhändertagen, det var dags att bada. Matte ville kontrollera hur jag uppträdde hos okända människor. DET VAR VÄL INGA PROBLEM. Det var skönt och så mycket uppmärksamhet jag fick. Det kan jag göra om. Matte blev nog lite besviken när hon kom för att hämta mig för jag visade inte hur glad jag blev. Flickorna gillade mig så det var synd att badet inte tog längre tid. Även här i stan har de stora stenar runt parkeringsplatserna så då fick jag ju hoppa upp på dem också. Hi, hi, till matte.

Jaha, Orsaken till badet var att jag skulle på utställning i Malmö. Där har jag ju varit tidigare så jag vet hur det går till. Denna gång var det en lååång väntan. Där ligger jag på golvet och försöker relaxa när andra hundar tvunget skall gå förbi och de tror att de är något. Där kom ett gäng schäfrar som nästan hängdes i kopplet av sina förare när de gick förbi. Inte konstigt att de blev oroliga och rädda. Andra vågade inte gå förbi alls – då blir deras förare oroliga – och hunden blir rädd på riktigt. Jag tycker inte att jag skall behöva flytta mig när jag ligger stilla o fint. Tänk va man kan uppleva när man väntar. Matte o jag brukar gå rakt fram utan oro när vi förflyttar oss på en utställning, där är så många olika sorters hundar. Så äntligen skulle vi in i ringen. I vanlig ordning fick jag gå utan konkurrens i min klass. Jag blev Excellent i alla fall. Det var en trevlig domare som inte tog i mig mer än nödvändigt. Hon var från Finland och tyckte jag var en lovande och trevlig korthårschow.

Ett plus till på min lista: Jag har fått matte till att gå ut en extra ”nattpromenad” innan vi går och lägger oss. Här finns en belyst motionsslinga där vi går och där, förstår du, kommer vilda djur, bl. a. rådjur o katter, som jag är mycket intresserad av. Jag får inte jaga dem för matte. Markerar var de finns och står stilla o tittar på dem gör jag för matte ser dem inte förrän de springer.

På dagarna brukar vi träffa ett gäng rådjur(ca 20st) i skogen som springer undan när vi kommer. De förstår inte att vi kommer igen på nästa stig längre fram så de sällskapar oss på en del av vår runda. Egentligen är de inte särskilt rädda för oss.

Nu är det riktig vår här i Skåne och skogen är full av goda dofter. Jag lämnar gärna mitt visitkort till ”damerna” bl. a. genom att gå upp på de stora rotvältorna och markera o sprätta ut det långt ”from the top of the hill”, men ingen har kommit och hälsat på mig ännu.

Nu har jag kommit på en toppengrej! Jag tycker inte att katterna skall komma för nära mig – då jagar jag bort dem. Här är ju staket runt om våran tomt för att vi inte skall springa ut i trafiken o jaga katter. Det gillar jag inte för katterna går o retas på gatan. NU är det slut, jag har kommit på hur man hoppar över staket och jagar iväg dem. (staketet är 1,20m högt). Jag hoppar jämfota över – det går galant. Alternativet kan vara att gräva sig under staketet. Matte tycker inte alls om detta – för det första får jag inte hoppa innan jag har röntgat höfterna, tycker hon, men jag känner inget obehag så det får hon leva med, för det andra så får jag inte springa ut i trafiken eller in i grannarnas trädgårdar och trampa ner deras växter.

Matte o jag har börjat i skolan igen! Alltså jag kan det redan. Matte behöver ju förstås lära sig igen vad en hund vill, kan o får göra. Där var åtta nya kompisar + en liten cockerfröken från den tidigare kursen vi gick – hon är svart o jättefin, kanske något att bygga vidare på (Pärlan heter hon). Som du vet så kan jag alla tricks i skolan så matte får skämmas lite för inget stämmer som hon säger om mig.  Instruktören är en mycket trevlig person som jag kommer bra överens med (hon tycker jag är stilig). Vi får väl se hur det går – mycket smaskens får jag i alla fall. Annars var det småhundar de andra kurskamraterna förutom en rottisfröken som är mycket lekfull och tycker att jag är intressant – jag tycker nog att hon är lite för barnslig. Vi får se.

Här hemma går det som vanligt – jag passar på mina ”systrar” så gott det går. Skönt att de sköter vaktmästarsysslan – jag hjälper till vid ”skarpt läge”. Jag tycker om att bli ompysslad så nu hoppar jag själv upp på ”skötbordet” när det skall borstas, klippas, rensas o tvättas m.m. Hmmm vad gott! Töserna har inte en chans att få komma upp på bordet – matte får stänga in mig i ett annat rum, Haha.  Förresten kan jag berätta att jag slutat tuggat på trä, nu är det textiler som gäller, kuddar, täcken och stoppade möbler som soffor o.d. INTE mjukisdjur o andra leksaker. Jag krafsar ihop t ex täcket till en knuta, lik en boll, sedan knaprar jag på ”bollen” när sedan matte vecklar ut täcket igen är det vackert mönstrat i en ring (som knytbatik). Läsa tidningar och leta i papperskorgar är också en bra sysselsättning, dagstidningar är lättast att läsa, Biltema o Ikeakataloger är lite jobbigare.

Nu är det mat på gång så då måste jag vara på ”G”. Mat tycker jag om, efter att snabbt ha ätit min egen mat går jag till de andras mat – för det mesta flyttar de på sig – så kan jag äta lite till. Sedan hoppar jag upp till husse när han äter så får jag lite människoföda också. Det gäller att vara klipsk o se söt ut…

Ha det så bra så hörs vi snart igen…

Hälsar Atle

Bilderna på Atle är när han firade sin 1-årsdag den 1/5-2014 =)

Atle kollar in vad husse Jan ska bjuda på när man fyller 1 år och allting... =)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar