Ha inte en valp med äldre hundar utan uppsikt...

Jag har skrivit lite här och var att det inte bara varit roligheter och här har vi en av dessa tråkigheter/hemskheter.... som jag valt att dela med mig då jag vet att detta inte är enda gången i världen som detta har hänt.
Jag blev uppringd av en valpköpare där tonåringen i huset kommit hem och funnit den 4 månaders gamla valpen livlös och stel i hallen. Tonåringen ringer sin mor som är på väg hem i från jobbet och innan hon är hemma ringer hon mig och förfasar sig över om det är den 3 år gamla chowchowtiken som dödat valpen. Jag sa till henne att inte "måla fan" på väggen innan man verkligen vet vad som hänt... MEN tyvärr var så fallet... I flera rum så har den vuxna tiken slängt med valpen och då det fanns avföring och blod så kunde man också se vad som förmodligen hänt och jag hoppas verkligen att valpen var död innan den hade kastats runt i huset. Valpen har varit totalt chanslös. Ändå var dessa hundar inga främlingar för varandra då de hade levt i hop i över en månad. Något hade helt enkelt gått fel. Om det var en lek som urartade? Hade valpen varit stöddig mot den äldre tiken? Var tiken skendräktig och "ville rensa rent" så att bara hennes avkomma skulle vara där? Är det för att det är så mycket "urhund" och allra helst i den här chowtiken?... Svaret på vad som utlöste den här händelsen står skrivet i stjärnorna och vi kommer aldrig att få reda på vad som egentligen hände och utlöste detta hemska men jag hoppas att valpen i den här tragiska händelsen fick en snabb död då den var väldigt illa tilltygad i huvudet. Varför skriver jag och berättar detta? Jo, för att jag vet att det hänt flera gånger och då inte hos mig men det kunde ha varit det likaväl som hos någon annan. Hur många gånger säger man inte att "min hund skulle aldrig göra så där".... När man själv inte är med och har uppsikt så är det inte du som matte/husse som är bossen i huset... Utan snabbt tas den rollen över... Vad säger man " när katten är borta dansar råttorna på bordet"..... Så med detta vill jag verkligen uppmärksamma er på som har en eller flera hundar hemma och tar hem en ny valp. Håll koll på vad som händer och det ska vara en grind mellan valp och vuxen om man inte är med själv. De större hundarna ska kunna få vara i fred för valpen och tvärsom. Det finns också de stora/vuxna hundar som leker för hårt utan elak mening men som kan göra valpen riktigt illa....
Så ett varningens finger.... och säg aldrig att er hund inte gör något sånt för ni vet inte... Jag kan också säga att den här tiken som bet ihjäl valpen var nog en bland de lydigaste, trevligaste chowar jag någonsin sett och känt. Hon skulle lätt ha klarat sig genom lydnadsklasser om det hade varit så...
Efter att ha fått det här samtalet så satt jag och Marcus tysta en hel helg och bara stirrade framför oss och tänkte på vad denna lilla råkat ut för... och hela denna familj.. Så hemskt, så tragiskt och så ledsamt för alla inblandade parter.... Vill bara dela med mig så att fler slippa råka ut för detta....

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar