Carlene och Brasse valparna 5½ vecka gamla...

Brasse och Carlene Brasse och Carlene

Det händer mycket nu. Valparna är 5½ vecka, hårlagen är 100%igt säkra nu. De är registrerade i Svenska kennelklubben så därför ser ni deras "nummer" bredvid namnet - dessa nummer är de samma som finns på stamtavlan. Valppaketen från Bozita har kommit och som ska följa med valpen sen när den flyttar. Veterinärbesiktning är inbokad i slutet på mars. Två av de blivande valpköparna har varit och besökt sin valp och oss i helgen som var. Jätte trevligt! Valparna springer ute så fort de hinner. Nu är det bara det som gäller för dom. De älskar att vara ute och tack för att vi äntligen fick sol och en kanske allt för tidig vår här i Dalarna... men jag klagar inte... och valparna, övriga hundar och vi njuter av det helt underbara vädret. Jag har gjort en liten presentation av valparna. De börjar verkligen att få sina alldeles speciella personligheter. Om det är fler bilder på vissa valpar så betyder inte det att jag på något vis favoriserar någon utan det är för att det var just den sekunden de passerade min kamera.... =) Se och njut!

Commitment's Black Shine - SE18033/2014...

Den svarta korthåriga svarta hanen vid namn Nelson.. Ja, han har fått sitt namn av sina nya husse och matte. Han var minst av sina syskon(men ändå inte pytteliten) men för det ska man inte lura sig på att de "blir efter" de andra... Snarare tvärt om. Nelson går redan upp och ner för våra tre trappsteg från verandan och ner på backen. Han ger sina syskon stryk och äter mat som en häst... Lite tog jag i men han är en matglad kille och en riktig buse, men som alla busar brukar det finnas ett hjärta av guld och så även på Nelson... En fin svart korthårig hane som kommer att flytta till Västerås. Nelson kommer säkerligen att testa på både hundkurser och någon utställning framöver så vi kommer nog att få se honom många gånger under livet och det är vi jätte glada för. Vi har avelsrätten på Nelson och med det hoppas vi kunna bygga någon generation till på dessa linjer. Spännande för framtiden.

Nelson med sin nya familj - Sofia och Robban. Han flyttar om ca. 2½ till Västerås.
Nelson och Sofia

Commitment's Racing Red - SE18034/2014

Den röd långhåriga killen i kullen. Han är lite som tjuren Ferdinand... Så fort man ska ta en bild så sätter han sig så snällt och tittar på en. Han är en lugn och snäll kille och kommer vad jag tror i dag att bli ganska stor som vuxen. Han har bra höjd på benen. Den här killen kommer att flytta till Bodil med familj i Hedby. Planen är att han kommer att besöka någon utställning framöver så honom kommer vi också att få se mera av och sen kommer han i sitt nya hem att få en chowchow kompis som är 10 år gammal. Bodil med man var och hälsade på sin lilla kille i helgen som var så nu blir det långa veckor tills de får hämta hem honom... men det blir det för alla så klart, man längtar och längtar... men snart... Tiden rinner i väg....

Commitment's Play It Sexy - SE18037/2014

Den röda långhåriga tiken kommer att flytta till Skåne, så nu börjar det finnas en hel hög med dalmasar och dalkullor från Commitment's kennel söder över i vårt avlånga land. Den här lilla tösen är det tamejtusan omöjligt att ta en normal bild på. Hon är i alla fall framåt och glad. Jätte söt och fantastiskt kort i kroppen... men som sagt.. Bilderna som är tagna kanske man inte ser så mycket av det men som sagt så är hon svår att fånga på bild... Hon kommer att dyka upp i utställningsringarna framöver och är eventuellt tänkt som en framtida avelstik om hon håller måtten... då det finns intresse för att starta en chowchow kennel...

Commitment's Play It Rock - SE18035/2014

Här har vi en av de korthåriga röda tikarna. En kopia av sin mor när hon var valp. Den här tjejen är inte heller lätt att ta bilder på då man måste sikta in sig på henne när hon inte vet om det. Den här tiken kommer att lämna Sverige och flytta till Estland men det är till en av mina vänner så det kommer att bli spännande att följa henne i utställningsringarna och i allt som livet är så klart framöver. Den här familjen har chowar sen tidigare så hon blir inte ensam... Spännande...

Mamma Carlene med dotter

Commitment's Play It Spicy -  SE18036/2014

Den andra korthåriga röda tiken stannar hos oss efter mycket tänkande. Jag kallar henne Spicy men vet inte om det blir det slutgiltiga namnet. Ni kommer att träffa henne hos oss så klart, se henne på utställningar framöver och så hoppas vi att hon håller måtten för framtiden.....

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar