Vi startar 2014 med goda nyheter...

Monica och Atticus Monica och Atticus

Vi startar i alla fall 2014 med goda nyheter från Kanada. Monica har skrivit till mig och berättat att de dels varit på en till utställning där han placerat sig igen och i år ska de satsa mer på USA. Atticus eller Commitment's Style In Play som han heter i stamtavlan föddes i en kull på 7 stycken valpar med Corina -Black Gadget of the Royal Club som mor och SEUCh Rappabacken Baishan som far och är väl vår mest kända export och som går "som en klocka" i ringarna. Det är så fantastiskt roligt och för mig som uppfödare har man verkligen haft hjärtat i halsgropen bara för att man är orolig att något ska bli fel. Det är man i och för sig alltid oavsett men denna Atticus är köpt för utställningar, avel och allt vad det innebär med hälsokrav för det landet och så vidare, och sen när man skickat en hund över Atlanten. Det är inte så man är granne precis och kan vara till hjälp om det skulle behövas.
I Kanada måste hunden vara 24 månader innan den får röntgas och Atticus har röntgats och svaren har kommit - HD: Good och ED: Normal. Jag fick lov att gå in på OFA och läsa om just graderingen och så här står det om armbågar och höfter som också är väldigt intressant att läsa för att se skillnad mellan OFA och FCI (jag kommer att skriva lite om just röntgen lite senare och hur mina funderingar går) -
Läs om höfter (OFA) http://www.offa.org/hd_grades.html 
Läs om armbågar (OFA) http://www.offa.org/ed_grades.html 
Det innebär i alla fall om man skulle översätta detta till svenska så är Atticus friröntgad runt om. Så himla kul och vilken lättnad.... och inte nog med att det blev rätt på röntgen så har denna hund varit friskt hela tiden och det är det absolut viktigaste. Det har aldrig varit några problem, hältor eller någonting annat så Tjohooo - säger vi och är så klart jätte glada för detta besked. Resultat från röntgen kan vara nog så viktigt när man är uppfödare. Vi kommer att följa denna Atticus med spänning under kommande år och håller så klart tummarna för att han håller den svenska flaggan högt där han gör entré....
Jag fick även diplomet från 2012 där Atticus blev Kanadas 2:a bästa chowchow. Starkt jobbat!
Vi är så stolta så vi spricker snart! =)... och vi är så klart stolta över alla våra uppfödningar och har nog några nya unga stjärnor på G ut i ringarna snart så det kommer att bli riktigt spännande framöver.
Sätter även in länken där Attcius var på en av utställningarna. Detta sändes även i Kanadensisk tv. Jag har så klart hela orginalinspelningen från tv där hela utställningen visades för det har Monica skickat till mig. Detta är bara klippet på Atticus men nog så mäktigt och stort för oss att den lilla kenneln i södra Dalarna har en så kanonuppfödning på andra sidan Atlanten. Det är stort, mycket stort för oss.
http://www.youtube.com/watch?v=1IbacVNsc9A

Atticus diplom

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar