Imperative Smooth...

Några dagar tillsammans med Tyson har visat sig vara mycket trevligt. Tyson är som "Emil i Lönneberga" - han vill alltid väl och är vänskapligt inställd men ibland blir det lite "hyss". Han vill väl men har lite svårt att förstå tex varför det är grind eller staket mellan honom och det som verkar roligare. Han hoppar helt enkelt över. Nu gör det inget för vi har inga löptikar och annat för stunden men detta måste vi lära honom att man är på den sidan man blivit placerad. Dylan har väl tuktat honom lite då han även hoppat in till honom och Tyson är ingen valp utan är en ung hanhund som är född i början av året och Dylan vill vara "kung i sitt rike" gammal som han är, men jag tror i alla fall att Tyson verkar trivas gott både med och hos oss. Han ligger gärna i knä... i tron om att han är ganska liten. Ligger jag och vilar i soffan så kan jag vakna med ett ryck av att han står mitt på bröstet så luften går ur en. Jätte glad är han förstås. När det gäller mat så får man se upp då han kastar i sig sin mat på några sekunder för att fortsätta äta upp alla andras också. På grund av det så har han ställt till med lite surigheter bland damerna hemma här så han har fått lära sig sin läxa, men så är det. Tyson måste lära sig sin plats i flocken. Vi ska i väg och veterinärbesikta honom  även fast han redan är det men när man köper hund utanför Norden så vill försäkringsbolaget gärna det så vi åker nästa vecka och fixar det. Tyson kommer i från Europa men jag väntar med att berätta mer innan jag får hans stamtavla skickad till mig, då kommer all information om honom ut. Jag har aldrig köpt en sån "gammal" hund någon gång men på något vis har detta känts säkert... och vad tycker jag om honom... Jag tycker att Tyson är en riktig kalaskille. "Snus"torra fina ögon, kompakt och fin i kroppen, grov i benen, bra svansfäste, kanske tåar han in något på bakbenen(om man ska vara petig och granska hunden på petitessnivå) annars har han fina raka ben. Temperamentet är så bra för han är glad och trevlig jämt. Kanske blir han inte den största hanen man kan se men hans stamtavla innehåller sådana linjer jag tycker mycket om och med lite uppblandning av annat. Jag hoppas så innerligt att han håller våra krav på uppfödning då han kan bidra med mycket till vår kennel. Jag är överförtjust i de här typerna av chowchow och så är det bara och jag har länge sökt med ljus och lykta efter en svart, korthårig hane som jag kan para mina tikar med... och jag hoppas innerligt att jag får det i Tyson... Sen är det så... Man måste ta chanserna när de ges och nu kom den som en stjärna på himlen... Ingen tvekan att gossen skulle hem till oss..
Välkommen kära Tyson till Karlsänge och Commitment's kennel.
( Bilderna är tagna i dag men vädret gjorde det svårt att få till "klockrena" bilder då vi har haft soldis hela dagen men hur som helst så visar det bra hur han ser ut)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar