Valpar, Röntgen, Sofia och Tyson...

Tyson - Bästa julklappen till mig själv =) Tyson - Bästa julklappen till mig själv =)

Jag själv har varit väldigt sjuk i flera veckor, närmare bestämt 5 veckor så uppdateringarna har varit lite hit och dit och det ber jag om ursäkt för men orken har inte funnits riktigt. Jag har dragit med en luftvägsinfektion där jag hostat sönder både stämband och annat så jag har haft väldigt svårt att prata. Nog om mig själv....

2/12 - Valparna är veterinärbesiktade och har börjat flytta ut från vårt hem och de som redan har flyttat i väg går det jätte bra för och det är kul. Den som flyttade längst denna gång var Commitment's Face Of A Fighter som flyttade till kennel Flameborough i Finland. All Lycka till alla våra valpar med sina nya ägare!

2/12 - Vi har även låtit röntga tre av våra hundar samma dag som valparna veterinärbesiktades. Commitment's Donna Karan "Ella", Commitment's Bruno Banani "Bruno" och Commitment's Fuel For Life "Diesel". Bilderna på höfterna sände vi till SKK för avläsning och alla 3 fick HD:A. Kalasfint! Armbågsbilderna har vi sänt till annat FCI land för avläsning och där har vi inte fått svar ännu men enligt min röntgenveterinär så såg armbågarna också riktigt fina ut så jag har stora förhoppningar på att avläsningen blir den samma. Jag har en riktigt duktig röntgenveterinär så jag litar fullt och fast på honom. Varför skicka till ett annat FCI land undrar någon.. och svaret på det är att jag så småningom kommer att skriva allt om det och berätta varför vi på vår kennel har valt att göra så.

7/12 - Sofia var på sin första utställning i Stockholm i helgen som var och fick "Good" - dåligt kan många tycka men det är helt och hållet mitt fel för Sofia tyckte att golvet var så läskigt att gå på så hon ville helst bara hem, men trots golvet så var kritiken var helt suverän så nästa gång har vi tränat på halkiga golv och konstiga mattor och då är vi med i matchen igen. Jag tror Sofia hade varit bland de främsta om hon inte brytt sig i golvet. Domaren var mycket förtjust i henne och lovordade henne för framtiden. Temperamentet på Sofia är verkligen helt suveränt och det fick hon också mycket beröm för av domaren. Trots att hon inte gillade att gå på golvet så viftade hon i svansen så fort vi stod stilla. Tack snälla Sara på Miata's kennel för att du körde - jag hade varit en livsfara i trafiken med alla mina mediciner och jag hade aldrig åkt själv men det var ett måste för..... samma dag >>>>>

7/12 - Så kom även vår nya import Tyson som vi hämtade upp på vägen hem från Stockholm. En svart, korthårig hane som förhoppningsvis håller sig inom ramarna för att kunna bli vår nya avelshane. Sverige behöver verkligen lite svarta hanar och vi på Commitment's behöver verkligen en svart hane så jag ber och hoppas på vårt nya "stjärn"tillskott. Han är en mycket trevlig prick, kalasfina ögon, mycket aktiv, ligger gärna i famnen som en liten bebis som vill ha mat. Håll tummarna hårt för att han får bli vår nya avelshane och att han håller våra kriterier för det. Mer info om honom kommer.

Jag tror det var allt som hänt sen sist... Nu hoppas jag att jag frisknar till, siktar på att jobba på torsdag och jag  längtar till jobbet och att få kunna gå ut och gå långa promenader. Jag har inte fått luft så jag har inte klarat det på länge så Tack snälla Marcus - min sambo som verkligen "kört hårt" och fixat allt med både hundar och snöskottning... Inte lätt när man blir sjuk....

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar