Disa har varit på besök...

Commitment's Elizabeth Arden "Disa" Commitment's Elizabeth Arden "Disa"

I söndags så kom Mia med Disa och hälsade på oss en stund. Mia var också här för att titta på valparna så klart då en av hanarna kommer att flytta hem till henne. Då skulle vi även ta några bilder på Disa som förresten är en kullsyster till vår Ella, en dotter till vår Donna och Hellboy. En mycket vild och galen ung chowchow tjej som blev 1 år nu i oktober. Jag tror jag tog 87 bilder och 7 blev bra av denna "sprallis" som var mer i luften än på backen, men är man glad i livet så är man.

Tyvärr så har denna tik blivit kastrerad då hon fick en livmoderinflammation vid andra löpet och jag måste få säga att när man kastrerar hundar på "löpande band" utan att ens prova att ge i det här fallet Disa en antibiotika kur utan säger till ägaren att hon kommer att bli sjuk varenda gång hon löper... Jag har själv sett att det inte alls behöver vara så och då kan man fråga sig varför hon inte hade livmoderinflammtaion vid första löpet....Livmoderinflammationen var också en "öppen" sådan dvs varet kommer ut någonstans... En stängd livmoderinflammation kanske man inte har något val annat än att operera men jag gillar INTE att man kastrerar hundar bara för att utan att ens försöka hitta en annan lösning... Såg även en djurklinik som hade kastreringskampanj på hanhundar... Det är absolut vansinne att bara kastrera om det inte handlar om sjukdomar etc... Med kastreringar så följer även biverkningar..... Jag förstår gott att en valpköpare eller hundägare är rädd om sin hund och låter den opereras och så klart litar på veterinären i alla lägen.... Men i frågasätt sånt här... Det är inte många år sedan kastrering av hundar var förbjudet och SKK har nu bestämt att kastrerade hundar inte får ställas ut... Det kan bli katastrof för en liten ras om många bara låter kastrera sin hund för att den ska bli lugnare, få mindre könsdrift mm....
Jag blir verkligen upprörd över sånt här... och tycker att det är för jävligt rent ut sagt....

Mia och Disa
Full fart och inte en tass i backen =)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar