Brev från Atle...

Commitment's Armani Code "Atle" har varit på sin första utställning i Malmö och efter det så skrev han ett brev till mig hur det hade gått den dagen. Jag vill också säga STORT Tack till Ann med familj för den fina handduken som kom med posten. De tyckte att jag skulle ha en ny skön handduk nu när vårt badrum äntligen var färdigt efter renoveringen. Tack snälla! Den var jätte fin!

Ann & Atle på första utställningen i Malmö Ann & Atle på första utställningen i Malmö

Hej Anna-Lena!

Nu måste jag berätta om när jag var på valputställning i Malmö. Jag börja ana ugglor i mossen när jag helt plötsligt skulle badas, fönas och borstas. Hela jag fick en ordentlig genomgång från nos till svansspets, ganska skönt men ovanligt med allt på en gång. Här nere regnar det sen flera dagar tillbaka, gå o hoppa i regnet går jättebra men att det kommer uppifrån det tycker jag inte är någon ”hit”.  Så till i morse tidigt – det var fortfarande mörk ute- då brukar inte matte vara uppe, då skulle vi åka bil ett par mil. Väl framme fick en bra parkering nära ingången, vi var där också redan kl. 8:30. Jag hade  ca 40 valpar före mig så det blev en lång väntan. Där var mycket att titta på och många människor o hundar att prata med. Än en gång har jag gjort en god gärning. I kön till veterinärbesiktningen stod där bl a en schäfertik som var rädd och skällde hela tiden, jag fick prata henne till rätta och lugnat ner henne. Hennes matte var såå glad och tacksam så jag blev nästan sönderkramad – hennes schäfer var rädd för svarta hundar, som hade anfallit henne en gång. Nu prata hon med mig. Senare träffade vi dem igen inne i utställningshallen och då kom fröken schäfer springande mot mig för att leka – det du.. Inne i utställningshallen var en ljudnivå som säkert inte är godkänd av Arbetsmiljöverket, ovanpå det så var där en högtalare som ekade så öronen höll på att trilla av – det gillade jag inte – men jag satt hos husse o matte så det var lugnt.

Jag skulle haft en konkurrent som var Conneseur´s Blue Afrodite blå långhår e. Imperial Dream of Black Ninja u. Conneseur´s Black Blanche. Ägare Kirsten Secher

Hon kom inte så jag blev BIR.! Så här lyder min kritik, håll i hatten!

Trevlig helhet. Maskulint huvud fint framåtlutande öron bra nosparti. Mkt bra nacke kort o plan rygg. Bra bröstkorg utm. benstomme. Rör sig mkt typiskt från sidan. Bär sin svans väl. Aning mkt halsskinn. Bra päls.

Domare Ann Carlström

Det gjorde jag väl bra? Jag hade lite problem med öronen för jag är inte van vid utställningskoppel förklarade matte för mig. Hon är mycket nöjd med mitt uppförande, hon säger att jag blir en ny Zebbe, lika lugn och trevlig att ha med på utställning. Jag har ju tagit över Zebbes utställningsgrejor och de förmedlar ju lugn.

Efter vi väntat i 2 timmar så hade husse såå ont i ryggen så vi var tvungna att köra hem innan finalerna ens hade börjat. Bättre lycka nästa gång. Det här får vi göra fler gånger, så många trevliga människor och hundar som man träffar – det är ”lajbans”.

Människorna blir överraskade när jag vill prata med dem och kryper gärna tätt intill dem för att få mycket ”gos”.

Det var skönt att komma hem och vila lite – där var nog mycket att in i huvudet – det är en lång och prövande dag för valpar. Töserna här hemma tyckte inte att det var något särskilt med rosett, pokal och smaskens. Vänta bara till de får smaka på mitt smaskens, då blir de glada.

Blöta hälsningar till er alla!!! Har ni kanske snö?

Kramar från Atle
 

Atle med sin BIR rosett, detta var den första och jag hoppas det inte är den sista. Fina Atle! Lycka till i fortsättningen!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar