Ett brev från Bacon's husse...

Nu har jag inte frågat Erik om jag fick publicera det här på min blogg, men jag tycker att det var så fint skrivet. Att vara uppfödare är inte en dans på rosor och jag blev rörd till tårar av det här brevet...
Historien bakom det här brevet är att Bacon och Erik vid ett flertal tillfällen blivit attackerad av lösa kamphundar och Bacon har blivit inlagd på djursjukhus och Erik har blivit inlagd på sjukhus pga av de skador attackerna orsakade. Efter allt som hänt så har Bacon slutat gilla andra hundar.. och i mina ögon är inte det ett dugg konstigt. Efter såna här händelser så blir det att "anfall är bästa försvar" i en hund huvud... men det är inte det värsta... Det värsta är att Erik och Bacon blivit attackerade av lösa hundar och sen att alla så kallade hundexperter sade till Erik att han borde avliva Bacon för han hade dåligt temperament... För att göra en lång historia kort men så ni förstår vad som hänt....
Tack Erik för de fina brevet och snälla orden... för du kommer att upptäcka förr eller senare att jag satt ut det här =)

Bacon Jansson Bacon Jansson

Hej!

Vill bara återigen säga TACK!!! Du är och alltid varit helt underbar mot mig och Bacon när vi haft minsta lilla problem. Idag har jag mycket bättre självförtroende med Bacon och det är tack vara att du och Elin fått mig och uppmanat mig till att våga lita på mig själv. Att jag och Bacon känner varandra bäst. Att "experterna" kan dra åt helvete. Jag och Bacon har löst så otroligt mycket sedan jag vågat följa mina inre impulser och lyssna helt på hans signaler. Jag har inte tvingat honom till någonting och när jag känt att han inte vill vara med då har vi slutat med övningen för att återuppta den någon annan dag. Vi har tränat och känt av vad som funkar inte vad som är "rätt". Nu kan Bacon gå förbi hundar som hatar honom och vill flyga på honom. Hundar i området som tycker de är herre på täppan och vill sätta alla andra hanhundar på plats. Vi har övat med både distraktion och ögonkontakt och jag har lärt mig hans "sfär". Så länge en hund håller sig 2 meter ifrån hans bubbla bryr han sig inte om dessa även om de hänger i ägarens koppel och vrålar och morrar som dårar. Då tittar han på mig, jag säger "det är ingen fara", Bacon går vidare och nosar på något annat. Han litar även på att jag ställer mig framför honom om det är något och jag har motat bort hundar när de kommit för nära.

Fick ett underbart kvitto/tankeställare på vårt arbete häromdagen: En tjej som är i samma situation som oss. Hennes hund har blivit påhoppad och rejält biten. Han är helt otroligt rädd och gör utfall och vrålskäller på alla hanhundar. Bacon och jag gick förbi honom på avstånd och sedan satt sig Bacon ner medans Elin pratade med henne, satt och tittade lite på hunden utan att "blänga" sedan tittade han åt annat håll och brydde sig inte fastän den hunden var som galen. Nu vill den tjejen att vi ska promenera med henne och hennes hund för han ska förstå att andra hanhundar kan skita i honom och att han inte behöver vara rädd för allt. Tänk att jag och Bacon kommit dit på så kort tid! Fantastiskt!

Så TACK för att du alltid finns för oss, inte bara när vi har det svårt utan även när vi har det bra

När jag pratar om vår relation med dig så blir andra hundägare alltid förvånade över hur mycket du bryr dig om valparna, hur det går för dem, och att jag ALLTID kan vända mig till dig och att du hjälper mig istället för att döma mig, något som är vanligt då flera av mina vänner ALDRIG vågar ringa sina uppfödare när det är problem.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar