Ett brev från Atle i Skåne...

Jag har fått ett mycket trevligt brev från Atle i Skåne. Atle heter i stamtavlan Commitment's Armani Code och har Corina som mor och Charlie som far... Här kommer brevet. Tack Ann för det! =)

Hej Anna-Lena!

Nu har jag mycket att berätta! Först har jag gått på valpkurs med matte, tänk vad mattar behöver lära sig.! Det var roligt, vi var 10 valpar av olika stolekar från Chihuahua till Bullmastiff. Jag tycker nog att jag var duktigast – matte hade förvarnat om att chowar lyder bara när de själv tycker det är roligt och att jag inte var mutbar (med godis eller leksak t.ex.) Vad gjorde jag, jo löd som en schäfer och tog mutor (mattes hemmalagade leverbitar) nästan hela tiden. En gång hade vi miljöträning och åkte till samhället en lördag fm. Det var trevligt, så mycket folk som ville ”gosa” med oss. Vi skulle lära oss gå över gator med trafik, vi gick på banken, vi gick i trappor, på bänkar, i cykelställ också på lekplatser, det var jätteroligt, matte fick åka rutschkana med mig i knäet det gillade jag för kanan var våt efter regnet. Du ser man kan rätt lätt få ”pli” på mattar. Vi fick springa i labyrinter efter matte men jag var ute före henne, ha, ha. Sen fick vi vänta på tåget som susade förbi i hög hastighet – men det var väl inget – vi har ju lärt att lyda matte o sitta hos henne när hon står still. Till sist fick vi gå i en fontän med vatten – det var ju bara jag som gick riktigt i vattnet och drack av det också, det behövdes. Det var en bra dag. En annan träningsdag fick alla valparna vara lösa inomhus, det var lajbans – jag tog snabbt kommandot, de andra satt gärna under stolarna hos sina förare. En schäfer vågade sig fram men henne jagade jag runt så hon vill inte gå sin husse sen. Efter en stund fick vi en spann vatten på golvet den var många intresserade av för de var törstiga.  När de flesta hade druckit så var där en mindre sjö på golvet som var rolig att plaska i. Jag gillar att plaska i vatten. På avslutningen skulle vi gå tipsrunda, matte o jag gick naturligtvis fel så vi fick gå två rundor, men det rensade nog våra hjärnor för vi vann – en fin rosett. Nu hoppas jag vi skall gå kurs till våren igen, det är jättelajbans!!!!

Jag har varit på min första utställning. Det har väl matte redan berättat för hon var ju så stolt så stolt. Domaren tyckte bara inte om att jag skuttade efter matte när jag tydligen skulle gå fint – det trodde jag bara var på valpkursen jag behövde gå fint. Annars var det trevligt att vara med, matte var ju i sekretariatet så dagen blev lång, men jag vilade på min filt under hennes skrivbord – det lärde vi oss på kursen. Där kom många för att prata med mig och bjuda på korv/hamburgare. Det gäller att charma folk.

Instruktören på kursen sa alltid att jag är en labrador i chowkläder, det är ingen dum beskrivning, tycker jag.

Här hemma händer saker som jag inte riktigt förstår. Lizzy luktar något mycket speciellt så jag blir knottrig i hela kroppen och tycker att hon är jättefin. Synd bara att det inte är ömsesidigt. Matte tycker att det är för tidigt för mig att bli könsmogen, själv tycker jag att det känns bra. Har prövat med de två andra töserna men de tycker ännu sämre om mig och mina inviter. Det är inte lätt att vara herre i sitt eget hus. Jag har också kommit på att jaga katter är jätteroligt, de springer fort in i de värsta snår också upp i ett träd, där jag inte kan komma upp, det är taskigt – inte fair play. Jag kommer igen.

Också har vi varit på chow-träff i Skrylleskogen. Där var nog 10 chowar. Det var tyvärr regn den dagen och då är det inte så många chowar som vill gå ut.

Där var flera hanar som jag gärna ville visa att jag är ”stor påg” men det gillade inte matte. Lizzy var också med och hon har ju inte löpt färdigt, det fick vi reda på ganska snabbt och du förstår att hon är ju min. Vi gick en fin runda i skogen och myste med kaffe o bröd i ett litet hus i skogen – skönt när det regnade. En liten tik som var med blev jag mycket förtjust i, hoppas vi träffas fler gånger, de andra chowarna träffar jag också gärna igen, det är roligt att busa med samma sort.

Matte berätta att du hade choweträff för en tid sedan och vi kom inte upp, det tycker jag var alldeles ”kasst”. Nästa gång berättar du för mig när det blir så skall jag ställa till så att vi kan komma upp. Det hade varit så trevligt att träffa alla er ”där hemma”.

Detta blev långt men du kan ju läsa det i omgångar.Bamsekramar till er alla från Atle i Skåne

Atle 5½ månad gammal
Atle 5½ månad gammal
Hundkurs/ träff
Atle i fonränen

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar