ChowChowträff i Nyhammar...

Caliber Caliber

Lördagen den 28 september så hade jag och Sara på Miata's kennel vår årliga chowchowträff i Karlsänge, Nyhammar. Uppslutningen i år blev lika bra som förra året och det var 55 anmälda personer, några kom inte trots anmälan och andra kom utan anmälan. Nya Ludvika Tidning var på plats och gjorde ett repotage om vår träff och om rasen chowchow så det var riktigt trevligt. Vill man läsa mer om det så finns det på en länken här.
​http://www.dt.se/nyheter/ludvika/1.6333138-chow-chowar-pa-traff
Vi skulle haft två aktiviteter och det var Rallylydnad med Annika Persson men detta blev inställt då Annika i sista stund blev uppbokad på annat. Den andra aktiviteten var utställningsträning med Linda Johansson och Dika. Linda berättade sin historia om hennes och Dikas resa tillsammans i utställningsringen då de har vunnit det mesta som går och framgångarna har även visat sig utomlands. Di Ka har dessutom varit Sveriges vinstrikaste chowchow flera år i rad. Linda lärde ut de små knepen som kan vara så viktiga i en utställningsring.
Annars var det tipspromenad, grillad fläskkarré, potatissallad och fika i massor. Vädret hade vi tur med även detta år då det endast kom ner något regnstink och det var perfekt temperatur för chowarna.

Besökarna kom långväga ifrån - allt från Göteborg i söder och Hudiksvall i norr men det var också människor som gick i "köpa chowchow" tankar här och det är ett alldeles utmärkt tillfälle att titta på rasen och lära känna den. En fantastisk dag som vanligt med trevliga människor som förgyller ens tillvaro. Fast lite stressigt var det också bakom kulisserna då Sara glömde minneskortet till sin kamera hemma i Gagnef, vi glömde ta en gruppbild på alla som kom, vårt hem var och är fortfarande i skrivande stund en byggarbetsplats men men...
Jag tror att alla som var här trivdes och mådde gott. Jag och Sara med våra familjer TACKAR alla trevliga goa människor som kom på vår träff och vi hoppas att ni sluter upp även nästa år!
Här är några bilder från träffen!
Nu hoppas vi på små valpar inom en vecka både hos oss på Commitment's och kennel Miata's så det är full upp hela tiden, men så spännande. Rapport om detta kommer senare...

Diesel
Grillmästarna - Lennart, Jon och Marcus
En del av alla goa människor som besökte min och Saras chowchowträff i Nyhammar
Caliber
Lakrits
Greven
Några fler goa vänner från vår chowchowträff
Greven
Rocky
Diesel
Birk
Laban - den äldsta på träffen. Han tyckte inte om kameror så man fick smyga sig på honom. Tio år gammal och absolut "still going strong" =) - Kul att se!
Simon och Mulle
Nåva
Birk
En av våra yngsta 2-benta gäster denna dag
Alla verkade trivas och njuta av maten
Familjen som har haft chowchow och funderar på en ny igen var på plats i Nyhammar
Mulle
Viking
Glada chowchowvänner i Nyhammar
Ray - En blå korthårig hane som faktiskt är importerad ända från Sibirien
Glada goa Sara som jag anordnar träffen tillsammans med sittandes bland många av de fina priser som fanns på bordet för tipspromenaden.
Hemi
Några av de fina priserna för vinnarna i tipspromenaden
Cemonia- Saras dotter som alltid hjälper till på chowträffarna
Min dotter Louise var också på plats med sin egen chowchow Rocky
Ray från Sibirien
Hemi
Lilla Liam var också med och läsk det är finemang när man är på chowchowträff
Leena och Lakrits
Linda och Dika
Marcus och Rocky övar utställningsträning, efter dem så springer Anna och Hemi
Tommy och Diesel
Simon och Mulle
Chowar på rad till utställningsträning med Linda som instruktör för denna aktivitet
Sveriges vinstrikaste chowchow flera år i rad. Di Ka har vunnit det mesta som går att vinna och är framgångsrik både i Sverige och i utlandet men i Karlsänge så gjorde det inte ett dugg att han tog det lite lugnt och softade.
Louise och Rocky
Birk och Nåva
Jon i hatt dagen till ära när man tagit på sig rollen som grillmästare för andra året i rad
Bacon
Lakrits och Anne-Marie som jag tror hade träffens käckaste gummistövlar.
Bacon
Framsidan i Nya Ludvika Tidning. Min dotter Louise med Rocky och jag med Ella
En helsida i Nya Ludvika Tidning från träffen i Nyhammar

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar