Ella & Sofia på en simtur i Havstjärn...

Heta dagar i Nyhammar.... Ett perfekt sommar och semesterväder för alla människor, mindre skönt för alla djur så klart. Termometern har visat uppåt +28 grader i skuggan. Just igår var det en riktigt varm dag så vi tog med oss Ella och Sofia (våra juniorer) till badplatsen. Vi höll till vid sidan av badplatsen så klart för annars hade nog någon opponerat sig för inga hundar ska vara på offentliga badplatser.
Ella och Sofia har aldrig badat i någon sjö men Ella har badat i en massa dypölar. Hon är en riktig buse och kanske lite väl ivrig att göra saker ibland. Hon kastade sig hejdlöst ut i vattnet och simmade runt som en labrador det första hon gjorde och sen tyckte hon att det var lite skrämmande så husse fick "övertala" henne lite för ett nytt försök men sen gick det bra.
Sofia har inte ens viljat doppat tassarna... Inte ens i en dypöl... Så henne lyfte jag med mig ut så långt jag kunde flera gånger och sedan simmade vi in till land. Hon fick mycket beröm och efter det så hoppade hon och lekte i vattnet och hon tyckte nog att det var riktigt skönt. Det är så mysigt och härligt när vi får våra chowar att tycka om att bada med oss. Många vill bara blöta tassar och mage men med lite övertalning så går det att få dom att förstå hur skönt de kommer att tycka det är att ta sig det där doppet i sjön, varma dagar.
Sen är simning den bästa och skonsammaste träningen man kan tänka sig för kroppen på både människor och hundar så här kommer några bilder från onsdagen...
 

Marcus lockar Ella till en simtur
Marcus och Ella
Marcus och Ella
Marcus och Ella
Marcus och Ella
Marcus och Ella
En blöt Ella efter simturen
Anna-Lena och Sofia
Anna-Lena och Sofia
Anna-Lena och Sofia
Anna-Lena och Sofia
Anna-Lena och Sofia
En blöt Sofia efter simturen

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar