Commitment's Fuel For Life aka Diesel med 2 kulor i påsen...

Diesel är en son efter Black Gadget of the Royal Club "Corina" & Hary-Ming Virgil Velvet "Viggo". En bror till vår Donna. Han flyttade till Hanne i Danmark som tänkt avelshund i framtiden men han hade bara en testikel på veterinärbesiktningen vid 8 veckor så vi chansade och hoppades att testikeln skulle komma ner med tiden, då veterinären kände den i ljumsken i alla fall. Vid 8 veckors ålder är det inte helt säkert att en hanvalp har testiklarna i pungen utan de kan "hoppa lite upp och ner" när de är så unga så det är inget konstigt med det, men när Diesel hade bott i Danmark tills han var över året gammal och Hanne var till veterinären och undersökte honom igen och veterinären säger att Diesel är kryptochid och kommer inte att få ner den andra testikeln i pungen. Då är det som det är och bara att acceptera att en bland de vackraste kommer inte att gå i avel så vi bestämde att ta Diesel hem till Sverige och ge honom ett nytt hem och det var hos Tommy i Rättvik. Jag visste att Diesel skulle få ett fint hem där så allt var perfekt för alla inblandade parter. Förra hösten-12 när vi hade chowchowträff här i Karlsänge så kände jag på Diesel "om den andra testikeln" mot förmodan dykt upp... men ingen testikel...
Dagen efter midsommardagen skriver Tommy ett sms "jag skulle vilja prata med dig men är lite orolig över hur du kommer att ta det jag tänker berätta".... Herre gud tänkte jag, nu har det verkligen hänt något med Diesel... Jag satte mig ner(i fall jag skulle svimma) och ringer upp Tommy och frågar vad det var och då säger han "Diesel har två testiklar". Hur är det möjligt säger jag och är du verkligen säker - Ja, svarar Tommy.. Jag trodde inte mina öron så jag ringer upp dagen efter igen och frågar om det fortfarande är två testiklar i pungen och Tommy svarar att så är det... Jag blev så fundersam över detta och visste knappt om jag skulle vågra tro att det var sant då Diesel faktiskt är 2½ gammal(då brukar det verkligen vara försent för att släppa ner testiklar) så jag och Sara tog oss en tur till Rättvik och kollade om det verkligen var som Tommy sa... och det var det... Två helt fullstora testiklar i pungen... Så när den andra testikeln kommit ner det vet vi inte säkert. Kanske har det varit så att under lång tid har den "hoppat upp och ner" och kanske har Diesel "dragit upp" testikeln just vid såna tillfällen när någon känt på pungen. Vad vet jag. Detta är en helt otrolig grej i alla fall... Helt otroligt.... Men när jag pratade med några andra uppfödare så finns de faktiskt fler som varit med om samma sak.... Tommy upptäckte detta när han badade Diesel och man springer ju inte runt och känner på pungen hela tiden på en hund när man redan accepterat fakta att det bara finns en testikel, men i dag vet vi att testiklarna finns på plats varje dag, timme, minut och sekund... Mycket får jag höra och vara med om men detta är helt otroligt..... Fast superkul så klart. Allt som går åt det positiva hållet är ju kanonkul!

Diesel - Commitment's Fuel For Life

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar