Corina & Charlie valparna kom till världen den 1:a maj...

1:a maj så kom då äntligen de små "flodhästarna" för det är så de ser ut när föds. När andra demonstrerar och härjar runt så sitter vi i valplådan i ett  helt dygn. Det fattas några timmar sömn här kan jag säga. Tur att jag har förstående arbetskamrater och chefer som förstår att "plötsligt händer det". Det går liksom inte att planera att valparna skulle födas till tex helgen även fast jag önskat det, men nu är de här och ingen är gladare än vi att allt gick bra och jag kan nog tro att Corina tycker att det är ganska skönt att slippa bära på denna tunga mage som hon haft. Valparna väger mellan 400-450 gram så det är inga småttingar vi pratar om. Nu hoppas vi att det är färdigt men förra gången så födde Corina en sjunde valp flera timmar senare så än vågar vi inte ropa hej...

 

Så än så länge så är de 6 stycken och fördelat på dessa färger och kön-

• 1 röd hane, hårlag okänt

• 1 svart hane, hårlag okänt

• 1 svart hane, hårlag okänt

• 1 blå hane, hårlag okänt

• 1 svart tik, hårlag okänt

• 1 röd tik, hårlag okänt

 

Något mer kan jag inte säga ännu men mor och barn mår bra och vi hoppas så klart att det fortsätter så. Det kan vara lite kritiskt första veckan men de äter och sover så än

så länge ser allt bra ut.

Hårlaget kommer jag att veta till 100% mellan 3-4 veckors ålder så ni får hålla ut till dess. Flera bilder kommer under de närmaste dagarna. Nu ska vi bara vila i kapp det vi har missat och själv ska jag tvätta upp allt efter gårdagens bravader.

Många av er som vill ha en valp här kommer jag att kontakt om någon vecka då vi ser att alla överlever och mår bra.

 

Corina och Charlie valparna nyfödda.
Corina och Charlie valparna nyfödda
Röd hane nyfödd
Blå hane nyfödd
Corina och Charlie valparna nyfödda
Corina och Charlie valparna nyfödda
Valparna nyfödda

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar