Ain't She Cute from Chowheaven...

Så var Sofia äntligen här - vår nya familjemedlem från Bulgarien.

Efter mycket om och men så har jag hämtat hem Sofia från Danmark och uppfödarna Pavel och Elena hade då lämnat henne hos Hanne Fogtmann-kennel Dian Shan några dagar tidigare. Pavel och Elena hade en fruktansvärd och lång bilresa från Bulgarien till Danmark. Meningen var då att vi skulle träffas men jag har inte kunnat varit ledig precis när dom kunde osv men Elena flyger upp till Sverige i juni och hälsar på oss och det ser vi fram i mot.

Sofia är en svart, korthårig tik som är född den 10/1-2013 i Bulgarien hos kennel Chowheaven så hon är snart 4 månader. Namnet Sofia kommer av att hon faktiskt är född i Sofia, Bulgarien.

Varför hämta valpen så sent tänker någon men det beror på att rabiesvaccin och annat måste göras och Bulgarien finns inte med på "fria rabiesländer" listan. Rabiessprutan ger man vid 12 veckor och sen måste man vänta 21 dagar efter vaccinationen innan man får ta in hunden i Sverige.

Stamtavlan är lite blandad men innehåller de linjer jag vill bygga min uppfödning på och lite som jag redan har i mina stamtavlor. Sofia är en mycket sund tik med grova ben, torra fina ögon, väldigt social med alla människor hon träffar. Svansen går som en "propeller" och vi hoppas att hon kommer trivas med oss här i Sverige och i framtiden kunna tillföra vår kennel mycket bra.

Thank's Elena och Pavel for this beautiful little girl! =)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar