"Full huggning" var det förra helgen...

Mycket var det förra helgen minsann men så ser livet ut för en uppfödare och typiskt också att det ska paras tikar när man är borta men även det gick bra.

Så när jag satt på tåget till Stockholm lördagmorgon så fick Macke styra upp allt det andra på "farmen" med promenader och den planerade parningen.

Så här kommer en resumé om helgen.

Tåget gick 7:57 från Borlänge station på lördagmorgon. Det var jag, Sara(Miata's kennel) och Kerstin Andersson(Fun-Hai's kennel) som drog till den stora staden Stockholm för CCR's årsmöte, CCR's uppfödarmöte och Puppy of the Year då Anastacia kvalificerat sig för detta också på söndagen.

Commitment's Lady Million "Anastacia" satt på sätet bredvid matte Sara hela vägen till Stockholm.

Parningen mellan Corina och Charlie hade gått bra på lördagen - inga problem alls.

Macke fixar det mesta och jag besökte Charlie med Corina även i måndags så nu hoppas vi på valpar i början på maj. Det ska bli spännande. Inga bilder på den laddade daten men det beror på att jag hade kameran med mig till Stockholm då Macke var i Gagnef med Corina.

Stockholms resan var maxad. Av tåget vid 10-tiden, slängde in sakerna på hotellrummet och tog en rejäl promenad till stället där CCR's årsmöte skulle hållas klockan 13. Mötet gick bra även fast jag personligen tycker att det skulle vara fler på plats denna dag. På vägen dit så fick "Staci" syn på ett gäng änder. Det blåste helvetesvindar med snö på oss under promenaden bort till mötet, men frisk luft ger en ork.

Sara gick den ganska långa promenaden i ett par högklackade lila stövlar. Inte de bästa promenadskorna så jag tyckte att det var lite roligt att se dessa stå på ett element under årsmötet.

Några av deltagarna på CCR's årsmöte. En stor medalj till alla som kom. Desto fler - desto bättre blir det. Till kvällen hade vår kassör Angela fixat libaneisk buffé för de som ville stanna kvar och äta tillsammans. En jätte trevlig kväll med god mat och dryck. 

Det var meningen att vi skulle ta taxi tillbaka till hotellet efter årsmötet - innan vi skulle träffas på kvällen igen men det drog ut på tiden så det var bara att gå till "matbordet" direkt från mötet. Så fantastiskt roligt att få träffa alla som man oftast bara pratar i telefon med eller ser på FB. Jag hade trevligt och jag tror att de som var där kände likadant.
För övrigt så blev jag kvar i styrelsen och avelskommittén( CCR) ett tag till.

Angela är CCR's kassör. En klippa för klubben då hon fixar och trixar med det mesta. Här ställs buffén på plats för oss hungriga som var där. 

Tillbaka på hotell Amaranten i baren så befann sig inte bara hundfolk utan även Magnus Carlsson(Barbados) så då fick man ta tillfället i akt att både prata och krama om honom lite. Från vänster är det jag, Magnus, Annika(Nellwood's kennel) och Sara (Miata's kennel).

Han var både snäll och trevlig trots en massa festglada chowe-damer som ville ta bilder och prata. 

Commitment's Lady Million "Anastacia" hade som sagt kvalificerat sig till Puppy of the Year 2012 och var inbjuden med matte Sara Axelsson till Grand Hotell i Stockholm. Nu placerade hon sig inte men detta är ett stort minne för livet och inte mindre än tre chowchow var kvalificerade till detta evangemang. Lene med sin svarta, långhåriga hane Long Feng Captain Jack Sparrow blev Puppy of the Year 2012 så rätt ras i topp av alla olika raser som var där och detta är så fantastiskt.

I skrivande stund så är just nu Lene och Jack  faktiskt på Crufts i England. Vi önskar dom all lycka för inget är bättre med rätt ras i topp på allt som går och att det sedan (med tummarna hållna hårt) att en svensk chowchow visar "tassarna" utomlands är super kul. Hoppas de vinner rubbet!

En till bild tagen på måndagen efter helgen ute i dagljus med rosetten och priserna.

Sara & Anastacia.

Tyvärr kunde jag inte närvara vid Grand på söndagen då när allt detta fantastiska var då jag själv satt på CCR's uppfödarmöte som också var en spännande och trevlig tillställning. En mycket bra föreläsare av en SKK's representant och av CCR's avelsråd Annika Persson. Rasens hälsa var i fokus och även disskution om hur få avelshanar vi har att tillgå som uppfyller avelskraven.

Till valpköpare - Kontakta er uppfödare om ni har en röntgad hund som håller avelskraven och om ni kan tänka er att låna ut denna i avel. 

Hur som helst så blev det en fullmatad helg av både det ena och det andra... jag kan säga att "Guuud" vad det är skönt att komma hem till Nyhammar igen och få vila upp sig...

Nu hoppas vi på valpar under vecka 18 och sen blir det lite röntgen och förhoppningsvis fler planerade parningar under våren-hösten... Så här vilar vi inte - lite utställningar ska vi också hinna med hade jag tänkt...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar