Rocky och jag har varit på valpkurs i dag...

I dag har jag varit på något som jag inte gjort på ungefär 20 år. Jag tog med mig Rocky och stack i väg på valpkurs. Valpkursen var en lättare variant med lite lydnad i. Jag har gått många valpkurser under åren men inte med någon som är i värsta "tonåren", "hormonstinn" och halvkaxig. I början var Rocky helt laglös då han helst bara ville leka med några andra deltagare och spöa upp några andra. Han är en tuff hund men go och snäll åt alla människor han träffar. Första 20 minuterna var för mig bara en kamp att hålla styr på "min" kille men efter det rasade liksom "poletten ner" i Rockys huvud och helt plötsligt var han en bland de duktigaste, allertaste och vaknaste av dom alla och lyssnade på vad jag sa. Hitkallningen gick alldeles utmärkt då han fullkomligt rusade mot mig när jag ropade på honom. Så himla kul. Damen som håller i kursen var imponerad över att en chowchow kan vara så vaken, allert och vilja göra saker. Många säger att chowen är lite lat men min chowchow i dag var nog den det var mest fart i och då höll vi oss med många aktiva hundraser. Vi hoppade över övningen där de ska leta på saker man kastar för sånt struntar Rocky i. Vem vill ha en gammal boll eller leksak när det finns annat att göra tänkte han, men när de andra deltagarna höll på med det så tränade jag lite utställningsträning på sidan om som att stå fint och stanna och tränade på att han fokuserade på mig och inte alla andra.

 

Till saken hör att med min allra första chowchow gick jag valpkurser och lydnadskurser med och det var helt meningslöst. Han hörde inte ett dugg vad man sa. När vi hade övningen hitkallning med Nilo - som han hette, så sprang han ner i en sjö och badade och höll sig precis på ett sånt avstånd så man inte fick tag i honom. Helt omöjligt var det och det är en bland alla galna saker den hunden hade för sig. Efter varje kurs så var jag så arg och slut så jag gav upp. Alltså så blev det 1-0 till honom.Det gick inte att ha honom lös under promenaderna om man inte gick mot motsatt håll från hemmet för så fort man vände om så visste han att man skulle gå hem och han tyckte vi skulle promenera några timmar till så då var han borta direkt. Nilo var också lite lat( när det inte gällde att rymma)och väldigt envis. Rocky är en energisk hund men mycket fart och jag tror att han kommer att tycka att detta är kalaskul för det gjorde han i dag och med den erfarenheten så är jag taggad till nästa gång då alla dessa övningar ska sitta som "ett smäck" när vi kommer. Nästa gång blir min sambo Macke med och han kommer att gå med Rockys syster Nova. Det blir spännande. En uppmaning till alla som har en valp - tonårshund - Ta er i väg på någon hundkurs för det är verkligen jätte kul. Jag tog med mig Rocky i första hand för den sociala biten som är nog så viktig men kan och vill de lära sig nya saker så kanske det i alla fall för oss kan gå lite längre. Vem vet? Kul var det och jag ler bara jag tänker på det - att få tvätta bort stämpeln av lat och omöjlig hund. Det är så bra att det blivit lite olika aktiviteter för hundar här i byn och i grannbyarna och att man får komma och vara med. Man kan göra så mycket och enkla saker utan att det behöver kosta en massa pengar och som jag som inte har en massa överflödig tid precis så detta passar alldeles utmärkt. Jag har haft superkul - Verkligen! Nu blev inga bilder tagna från kursen men det ska vi försöka få till framöver.

Min "spök"hund - Commitment's Umbro Ice "Rocky".

Rocky springande lös under en promenad. Han är mer lös än i koppel så nu får vi verkligen träna koppel på kursen och det är kalasbra! Bor man som vi gör blir det inte ofta hundarna har koppel på sig.

Rocky och hans syster Nova - Commitment's Rock Romance.

Jag behöll en hane och en tik ur denna kull som är efter Lovis och Dylan och födda i mars - 2012. Båda dessa två är mycket energiska och påhittiga med bus men de har ett hjärta av guld.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar