Sorgliga saker händer också...

En av mina uppfödningar röntgades här i veckan och så här såg den röntgenbilden ut. Diva som tiken kallades för skadade sig för några veckor sedan och gick på höga doser av smärtstillande. Hon undersöktes också av veterinär i fall att det skulle kunna vara korsbandet som hade fått sig en smäll men de hittade inga fel, dock valde man att inte röntga just då utan vänta 2 veckor till för att hon skulle ändå röntgas vid 1 års ålder. Denna tik har rört sig så bra hela tiden och det har inte funnits en enda misstanke om att hennes höft kunde se ut så här, men när hon skadade sig, trampade snett eller vad som hände så smärtade det rejält och det är inte konstigt när en röntgenbild ser ut så här.

Detta beror inte bara på en skada utan detta är en defekt/missbildning som varit med hela tiden men som blev smärtsam genom att tiken skadade sig i skogen.

Sånt här händer ibland även fast det inte är något man önskar någon annan eller sig själv. Båda föräldrarna till den här tiken är friröntgade. Ville bara visa denna bild på hur det kan se ut. Höger höft är en A-höft-alltså fri och fin höft... Den vänstra vet jag inte vad den skulle få för bokstav om det ens går att gradera denna höft då den inte ens ligger i närheten av höftskålen.

Diva avlivades direkt då det inte gick att operera eller göra annat. Detta är en av baksidorna av att vara uppfödare och hundägare, men såna här saker ingår också i det "paketet" tyvärr, även fast man gör allt rätt och använder friska individer. Fruktansvärt ledsamt är det...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar