Donna & Hellboy valparna - nyfödda...

Efter ett långt dygn så föddes äntligen valparna. Jag åkte ifrån mitt jobb på torsdag morgon för att Donna var orolig hemma och tempen var låg. Jag tänkte att valparna kommer säkert att födas fram mot kvällen men så blev det inte och ingen sömn för någon på hela natten då Donna gick runt och flåsade och försökte bädda i vår säng och spydde lite överallt. Jag fick vara på golvet så hon höll sig i valplådan. Vid 5-tiden så föddes första tikvalpen och därefter föddes en tik och en hane. Sen var det lugnt så länge men hon var fortfarande inte lugn utan verkade stressad och orolig. Timmarna gick och jag satt på henne kopplet och följde henne ut och gick runt gården. När vi kom in igen så tog det en liten stund och sen föddes 2 valpar till. En hane och en tik. Efter det så blev hon lugn och hon tar väl hand om sina små barn. Detta är Donnas första kull så det är svårt att veta vad som väntar men som jag skrivit förr. Man förundras verkligen hur naturen är skapt. Allt är så självklart hur djuren ska ta hand om sina små. Fantastiskt. Så totalt så blev det fem valpar - två hanar och tre tikar - alla röda. Hårlaget är än så länge okänt. Mellan 3-5 veckor vet vi om de blir lång- eller korthår. Nu hoppas vi att alla överlever och blir friska, fina chowchow. Första veckan är alltid kritisk, men vi förutsätter och ser det positivt- att allt ska gå bra så klart.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar