6 stycken nya valpar i Commitment's family...

Då var de efterlängtade små grynen äntligen här. Allt har gått bra, mor och barn mår alldeles utmärkt hittills. Det är nog bara jag som är en aning trött i mina ögon över att vara vaken en natt, men det är det absolut värt. Bilden bredvid är Lovis dagen innan födseln. Hon var verkligen jätte tjock och vi sa att det kommer att bli minst 6 stycken... och 6 stycken blev det. Jätte fina, tjocka och runda. Valparna vägde alla mellan 400-450 gram så de var riktigt stora. Valparna är röda allihopa och som jag tror just nu så är väldigt många i kullen korthår men jag vågar inte säga med säkerhet förrän de är 3-5 veckor gamla.

Det blev 4 hanar och 2 tikar. Riktiga gullungar.

Läskig bild kanske men så här ser det ut när de är alldeles nyfödda. Ibland kan man bli riktigt orolig om de små klarar mammans i mina ögon ganska brutala välkomnade till världen. De rycker och sliter i fosterblåsan, äter upp moderkakan och tuggar av navelsträngen som de tycker blir bäst. I all iver med allt så är man rädd att de tuggar för mycket av navelsträngen men naturen är helt otrolig. Något inbyggt i deras hjärna vet precis hur de ska hantera hela situationen från början till slut. Fantastiskt!

Den här lilla killen är alldeles nyfödd och direkt tas de om hand av sin duktiga mor. Jag har inte gjort något alls för att hjälpa till bara funnits där för Lovis i fall hon skulle behöva min hjälp. Det enda jag gjorde vara att lägga i torra, rena handukar och sen har jag bytt rent helt och hållet när allt var klart. De får inte bli kalla eller vara i drag på något vis. I början kan de inte reglera sin värme så det är viktigt att det är torrt och lagom temperatur. Det får inte vara för varmt heller för då vill inte tiken ligga i lådan.

På denna bild är 3 stycken födda. Hon födde 2 stycken åt gången nästan direkt efter varandra och sen vilade hon för att sen föda två stycken till osv.

Inte ett pip fast hon födde valpar. Lovis är en helt otrolig avelstik.

Här är hela "brödligan" född. Kan inte sluta titta på dom- mina små gryn! Djurbebisar är det absolut gulligaste jag vet och chowchow valpar är överlägset gulligast och då är de egentligen inte det nu utan när de är 6-8 veckor gamla.

Namn har de redan fått i natt när jag satt uppe och klurade.

Hanarna-

Commitment's Paco Rabanne

Commitment's Bruno Banani

Commitment's Pablo Picasso

Commitment's Christian Dior

Tikarna-

Commitment's Estée Lauder

Commitment's Rihanna Rebell

Genom att jag älskar parfymer så har jag i alla kullar haft parfym och rakvattens namn på mina valpar.

Genom att jag inte kan säga om det är lång- och korthår så måste man vänta på besked i från mig om vad det blir om man absolut vill ha ett bestämt hårlag. Alla valparna är nog redan tingade nu om det inte blir några förändringar och det vet man aldrig.

Det viktigaste de här 3 första veckorna är att se att de överlever och mår bra. Mycket kan hända ännu och jag lovar inte bort någon valp förrän jag ser att allt är OK.

Den, stolta, snygga fadern till valparna Evil Angel Red de Maî Jin Shan "Hellboy".

Vi är så glada att det blev lite valpar efter honom här i Sverige men några av dom kommer att flytta utanför Sverige vad jag vet nu. Hellboy är både snygg och trevlig. Vi hoppas att Donna är dräktig också men det är i skrivande stund för tidigt att säga. Tyvärr så tror jag att Priscilla går tom. Hon skulle haft valpar den 23 september men hon borde vi det här laget vara mycket, mycket tjockare. Mer bilder kommer vecka för vecka och jag kommer att sätta dom på bloggen här om ni vill följa de små hjärtanen som har kommit till världen här. Jag är så glad!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln