Evil Angel Red de Mai Jin Shan aka Hellboy...

Hellboy har bott hos oss på Commitment's kennel i Sverige i ca. 2 månader för att träffa några söta flickor. Han ägs av Hanne Fogtmann - kennel Dian Shan i Danmark och jag är oerhört tacksam över att jag fick låna hem honom till Sverige för parningar. Tack Hanne för det! Jag åkte till Danmark redan förra året för att para med Hellboy men den tiken gick tyvärr tom då.

Danmark ligger inte så nära om man bor som jag i Dalarna och man ska åka och para tikar men nu har han varit på plats och det har gett resultat. Vi väntar med spänning på första kullen.

Hellboy är född i Frankrike och har ägts av Cindy Amoroso-kennel Elevage De Zheng He men pga ändrad familjesituation så fick hon lov att sälja honom och Hanne köpte honom till min stora lycka så klart. Cindy är även hon en vän till mig. Vi har köpt chowchow från samma uppfödare under åren och har haft kontakt i flera år.

 

Hellboy heter i stamtavlan Evil Angel Red de Mai Jin Shan. Hellboy är röntgat och avläst på höfter och armbågar enligt FCI's regler(samma som vi har i Sverige) Han har HD:A och ED:0 - alltså friröntgad runt om. Hellboy har också gjort ett mentaltest i Frankrike där han hade högsta poäng - 10 poäng av 10 möjliga. Det har varit så trevligt att få ha honom hos oss och lära känna honom. Hellboy är fantastiskt snäll och en superfin hane på alla vis.

Dessa bilder tog jag på honom dagen innan han flyttade hem till Danmark igen.

Vi saknar honom men vi ses snart igen! Tack än en gång Hanne för att Hellboy fick vara hos oss.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln