Avesta utställningen 2012-06-16...

Avesta bjöd inte på det bästa vädret i dag när vi var på utställningen och därav inte en bild som

är 100%ig heller. Det var ett riktigt regnoväder hela dagen.

19 anmälda chowar för dagen och alla kom trots skitvädret. Det är kul...

Inte bara vi som är "skvatt" galna....

I valpklasserna var det 1 hane respektive 4 tikar.

Hanklassen vanns av NadjasBrat Hot Casanova och tikklassen vanns av vår egen

Commitment's Lady Million "Anastacia" trots att hon byter päls. 2:a i valpklass tikar blev vår egen Carlene även hon med HP. På bilderna ser vi tävlan om BIR och BIM i valpklass där Anastacia tog hem BIR:et med glada hejjarop från oss så klart. Stort Grattis till ägare Sara Axelsson - Miata's kennel.

Sara var som vanligt klädd i lila (lila skinnjacka) och med käcka, svarta gummistövlar med nitar på. Till och med hennes utställningstält var lila. De som känner Sara vet att hon älskar lila. Hon är häftig!

 

Beleza's ChowChow Smooth Emilia "Carlene" Bästa tik 2:a med HP i valpklass i dag!

Lilla "Kalle" som jag säger skötte sig bra. Hon är verkligen fin!

Donna (Commitment's Bright Chrystal)vann juniorklass med Excellent men tyvärr fick hon inget CK. Vi tycker förstås att det är hon verkligen värd. Hon skötte sig exemplariskt och domaren tyckte mycket om henne men tyckte också att hon skulle bredda sig lite mer men att jag inte skulle oroa mig för det kommer med åldern....

- Jag skulle aldrig oroa mig för sådana bagateller ska ni veta.

Jag tycker att hon är perfekt för sin ålder som hon är i dag.

.... och sen Dylan(Tight In Blue Jeans of the Royal Club) skötte sig utmärkt på utställningen med inte optimalt i ringen. Han hade bestämt sig för att domaren i fråga kunde pyssla med något annat än att  känna på hans testiklar och titta honom i munnen så han kunde inte bedömas. "Cannot be judge". Det som hann blir skrivet på kritiklappen var i alla fall bra... Så är det i bland och Dylan är en tuffing så har han bestämt sig så har han....

För övrigt så var inte domaren för dagen givmild med något för ingen tik fick ett CK och då inte heller ett CERT, så för dagen så stod bara en BIR hane.... och dåliga tikar var det inte med i dag kan jag lova.

 Några hade fått diagnoser ställda på kritiklapparna såsom entropion - vilket chowarna som var där självklart inte hade. Jag vet det till 100% och vissa av dom har blivit utställda många gånger utan att fått den "diagnosen". Jag tycker inte att det är rätt. Domare ska döma hundar inte vara veterinärer.

Min Rambo fick också en "entropiondiagnos" av den här domaren för några år sedan så jag var rosenrasande. Rambo hade aldrig varit blöt i ögonen, hade inga problem med ögonen men han hade djupt liggande ögon och på grund av detta så skrev hon att han kunde få entropion av det senare i livet.... Nu blev inte han så gammal pga att han hade andra problem men han hade

aldrig entropion och det är helt säkert.... och hade säkerligen inte fått det heller.

 

Hur som helst - en trevlig dag och jag träffade lilla Caliber - en son till Dylan och Lovis som var så glad att träffa mig. Det värmer i hjärtat när de små liven "kommer i håg en" och det tror jag verkligen att de gör. Caliber kommer att ställas ut med tiden och i dag har han superkort rygg och riktigt med höjd på benen. Han kommer att bli super fin. Ska bli spännande att se vad detta slutar...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln