Löptider...

Då börjar löptiderna hemma hos oss. En ganska stressad tid för både hanar och tikar. Vi har väntat på att Carmen skulle börja löpa ända sen juni men hon verkar strunta i det. Hon ska absolut inte paras - någonsin, men för oss så är allt mycket enklare att planera för vi har 3 hanhundar som är ganska intressade av tjejerna när det är den här tiden, eller åtminstone de unga killarna som tycker flickorna luktar gott från veckan innan löpet till några månader efter. Dylan bryr sig inte så mycket förrän det skulle vara dags för parning. I dag  har Donna börjat löpa och det är första gången för henne. Eddie tycker hon är den snyggaste i världen och har helt enkelt glömt att de faktiskt är syskon. Donna ska inte heller paras så nu blir det nog som ett "pärlhalsband" med de andra. Carmen - Corina - Lovis. Corina ska enligt planerna till norrland för att träffa en hane där när det är dags och Lovis är fortfarande för ung för att paras. Hon får paras efter den 7 oktober då hon är 18 månader så vi får se om löpet passar in för parning nu i höst eller om det blir till våren. Mycket ska "klaffa" och planerna ska "gå i lås" också. Vi har nog en ljuvlig tid framför oss men "opera" på nätterna och skramlande grindar när hanarna vill in till tikarna. Det är tur vi har snällaste svärfar Lennart som brukar låna hanhundarna av oss när det är som värst hemma här så slipper hanarna stressa, låta bli att äta och tappa hur många kilon som helst i vikt för de bryr sig verkligen inte i något annat än flickorna.

Vi hoppas i alla fall att de parningar som planeras resulterar i valpar för det är en helt underbar tid och tyvärr så är det alldeles för sällan....

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln