Att bli hundbiten...

Det jag vill säga med det här inlägget är att man ska se upp om man blivit hundbiten även fast det bara kan vara en rispa. Har man stelkrampsspruta osv? Jag själv blev biten av en av mina egna tikar när hon slogs med en annan av mina tikar här i april och jag och min sambo tog i sär dem. Bettet var inte riktat mot mig utan på den andra tiken. Mitt pekfinger och långfinger på vänster hand har ganska stora ärr efter den händelsen och pekfingret har även fått broskbildningar och långfingret är lite snett. Jag har fortfarande ont när jag gör vissa saker. Betten var djupa och jag blev biten ända in i leden. Slutade med 3 timmar på akuten, stelkrampsspruta, pencillin och så fick jag gå till en sjuksyster och lägga om fingrarna varannan dag i 12 dagar. Trots allt detta så fick jag inflammtion så de fick klippa upp huden på vissa ställen. Jag kan röra fingrarna men det känns som om skinnet inte räcker till och jag känner smärta om jag böjer fingrarna länge, själv så tror jag att jag kommer att få problem med dem när jag blir äldre och många säger att jag säkert kommer att känna av det ännu mer vid kall väderlek....

Bilden är på mina fingrar innan jag fick åka till akuten - så är ni känsliga - klicka INTE upp bilden!

Sedan fick jag ett telefonsamtal från en av mina valpköpare häromdagen där dennes hund hade blivit påflugen av en shäfer i en hundpark och husse och den andra hundens ägare tagit i sär hundarna och husse till chowen hade som han tyckte fått en "rispa" på handen. På natten har handen svullnat upp och han kunde inte röra sina fingrar - så tankarna for i huvudet om att han skulle eller hade kanske redan blivit lam för all framtid, bara det att kunna skriva på ett tangentbord kanske inte skulle fungera något mer osv. Han hamnade på akuten och blev inlagd på lasarettet i 3 dagar och blev opererad för hundens huggtänder hade trängt ner i handen och förstört nerverna man har för att kunna röra på fingrarna.

Nu kommer han att bli helt återställd i alla fall efter en lyckad operation men det går fort vid hundslagsmål och inte någon av dessa hundar menade att bita någon människa utan det hände i stridens hetta och var meningen på den andra hunden.

Så se upp om man får hundbett, det kan vara mycket värre än vad det ser ut....

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln