SE UCh...

Utställningen i Vallentuna den 7 augusti blev en jackpot. Vi var bara två chowchow anmälda för domare

Eeva Resko och båda var våra egna. Tråkigt att vi blev själva på utställningen - har aldrig hänt tidigare.

När vi kom dit så började det regna lite grann så vi satt för en gångs skull upp utställningstältet och det skulle verkligen visa sig inom några minuter att det behövdes. Regnet fullkomligt öste ner så vi satt med Lovis och Priscilla och myste i tältet. Vår ring skulle börja klockan 11:30 och vi skulle in som hund nummer 14 och 15 i ringen men detta blev så klart lite försenat. När det väl var vår tur in i ringen så regnade det så mycket att på bara några minuter såg Lovis ut som en dränkt katt, till saken hör att hon lämnat hela pälsen hemma och var i en sådan tunn sommardress så det blev inte att se bättre ut. Jag ställde ut Lovis som skötte sig super bra - hade inte föväntat mig något annat men det var första gången hon blev utställd på en stor utställning och hon skötte sig med bravur. Marcus - min sambo ställde ut Priscilla som tog CK, sitt sista CERT, BIR och blev SE UCh - Svensk Utställningschampion. Detta är vår första utställningschampion någonsin så den här dagen kommer aldrig att glömmas - det kan jag lova. Priscilla har varit på totalt 6 utställningar här i Sverige med den i Vallentuna i går. Hon tog sina två första CERT direkt i juniorklass och nu kom det sista. Så i mitt chowchowliv så skrevs det historia i går. Priscilla kommer från kennel Dian Shan i Danmark och det var även deras första Svenska Utställningschampion så lite historia skrevs även för mina danska vänner.

Helt enkelt en helt FANTASTISK dag!

Inga bilder togs direkt i anslutning till utställning pga det blöta vädret vi fick stå ut med... men, men så här i efterhand så spelade inte vädret någon roll när man står där med finaste rosetten....

Bilderna är tagna hemma i Nyhammar på kvällen.

Vi hann inte mer än hem också så kom en tik till Dylan igen och som även var här i fredags så nu tror den kärlekskrankne Dylan att varje bil som kommer har en tjej med åt honom. Det har blivit 4 parningar totalt på två tikar på två veckor och han är jätte duktig att para så det glädjer mig också.

Min sambo Marcus och Priscilla.

Priscilla kunde inte ha visats på ett bättre sätt. Tur att Marcus blev så gott som tvingad på valputställningen i Ludvika och fick smak på utställningar för nu går det som en dans och det är verkligen kul att se honom sväva fram som värsta proffshandlern med våra chowchow. Super!

Priscillas (SE UCh Dian Shan Quiet Black Pearl) kritik:

Utmärkt typ och huvud. Bra uttryck, kunde ha lite bättre vinklar fram. Bra öron och benstomme. Kraftig kropp, bra svans och bakställ. Rörde sig fint från alla håll. Bra päls. SE UCH i dag!

Lovis (Nellwood's Fantasy Future) kritik.

Välutvecklad ung tik. Bra huvud. Kunde ha lite mindre öron. Bra hals och skuldror. Bra benstomme. En aning lång i länden. Bra svans och bakställ. Rörde sig bra från alla håll. Sommarpäls.

 

Lovis fick "VERY GOOD" i sin bedömning men jag är jätte nöjd för hon skötte sig så bra, sen är hon verkligen naken utan päls... så om domaren tyckte öronen var för stora i den lilla pälsen hon har kvar och allt regn och så blöt som den stackars Lovisen var... Den här tiken är så sund och jag tror att hon har framtiden för sig! Bilden på Lovis är tagen tidigare i år.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln